İngiliz İşçi Partisi, İsrail-ABD'nin savaş suçlarına mı karışıyor?

img
İngiliz İşçi Partisi, İsrail-ABD'nin savaş suçlarına mı karışıyor? YDH

Keir Starmer'in Başbakanlık görevini üstlenmesinden bu yana Kıbrıs'taki bir İngiliz hava üssünden İsrail'e yapılan ABD özel operasyon uçuşlarının sıklığının iki katına çıktığı bildirildi.




YDH- Declassified'a göre, Keir Starmer yönetimi altında ABD'nin Kıbrıs Üssünden İsrail'e özel operasyon uçuşları arttı.

Bu uçuşlar genellikle İsrail'de yaklaşık iki saat kalıyor ve kargo gizli kalsa da, önceki raporlar silah teslimatlarını içerebileceğini gösteriyor.

İşçi Partisi'nin iktidara geldiği 5 Temmuz'dan bu yana en az 13 ABD uçağı Kraliyet Hava Kuvvetleri Akrotiri'den İsrail'e yolculuk yaptı ve bu uçuşların ortalaması haftada bire tekabül ediyor. 

Keir Starmer'ın Başbakan olmasından bu yana Kıbrıs'taki bir İngiliz hava üssünden İsrail'e yapılan ABD özel harekat uçuşlarının sayısının iki katına çıktığının bildirilmesinin ardından, işaretsiz Amerikan askeri uçaklarındaki bu artış, İşçi Partili bakanların savaş suçlarına karışmış olabileceğine dair endişeleri arttırdı.

Birleşik Krallık hükümeti, ABD'nin Gazze'deki İsrail askeri operasyonları için İngiliz topraklarını kullanmasıyla ilgili ayrıntıları gizli tuttu, ancak bağımsız soruşturmalar bu faaliyetlerin bir zaman çizelgesini oluşturdu. 

Yeni bulguların, Gazze'de işlenen savaş suçlarına suç ortaklığı konusunda İngiliz bakanlar üzerindeki incelemeyi artırabileceği bildiriliyor. 

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, operasyonel güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek ABD'nin Kıbrıs'tan İsrail'e yaptığı uçuşlar hakkında yorum yapmadı.