Uyarılara rağmen ABD, THAAD sistemini İsrail'e transfer edecek
Amerika Birleşik Devletleri, İran ile tırmanan gerilime yanıt olarak THAAD anti-balistik füze savunma sistemini İsrail'e konuşlandırmaya hazırlanıyor.
YDH- Yediot Ahronot'a göre, bölgede gerilim tırmanırken ABD, İran'dan gelebilecek balistik füze tehditlerine karşı THAAD füze savunma sistemini derhal İsrail'e transfer edecek.
CNN, Tahran'ın, İsrail'e yönelik son füze saldırısının ardından, İsrail'in saldırganlığını artırma eylemine karşı endişeli bir şekilde hazırlandığını iddia etti.
Bloomberg, Biden'ın İsrail'i İran'ın nükleer tesislerine saldırmaması konusunda uyardığını ve bunun yerine yaptırımların uygulanmasını tavsiye ettiğini bildirdi.
İsrail'in Washington'dan bölgeye ek askeri varlıklar göndererek güç projeksiyonunu arttırması ve hava savunma sistemleri konusunda yardım sağlaması talebinin ardından THAAD sistemi gündeme geldi.
Ancak bu transfer kararı, ABD'nin İsrail'i nükleer ve petrol tesisleri de dahil olmak üzere kritik İran altyapısını hedef almaktan kaçınmaya çağıran uyarılarına rağmen böyle bir tırmanışın bölgeyi daha da istikrarsızlaştırabileceği endişesiyle alındı.
Amerika Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile haftalardır yaptığı ilk görüşmede İsrail'in “orantılı” bir yanıt vermesi çağrısında bulundu.
Tahran'ın, İsrail yönetiminin karşılık vermeyi kabul ettiğine dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından İsrail'den gelecek olası bir yanıta hazırlandığı bildiriliyor.
İlgili Haberler
Eisenkot'tan Netanyahu'ya rest: 'Emrinde asla çalışmam'
02 Kasım 2026 23:46
Filistinliler için iktidar değişikliği ne getirecek?
02 Kasım 2026 08:47
Netanyahu’dan muhalefete: Batı Şeria’da ilhak ve işgal uzlaşısı
02 Kasım 2026 08:33
İsrail medyası: Netanyahu ve Trump gizli görüşme gerçekleştirdi
02 Kasım 2026 07:54
