Cibaliya kampında direniş devam ediyor

img
Cibaliya kampında direniş devam ediyor YDH

Cibaliya kampında İsrail tanklarını hedef alan Filistin direnişi, işgal güçlerine de kayıplar verdirmeye devam ediyor.




YDH- Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının doğusunda bir İsrail Merkava tankını yüksek patlayıcıyla hedef aldıktan sonra imha ederken, kampın batısındaki Şadiye Okulu yakınlarındaki bir başka tankı da Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Kassam Tugayları'nın askeri medyası, İsrail özel kuvvetlerini Cibaliya mülteci kampının batısındaki Safatavi kavşağı yakınlarında önceden bombalanmış bir eve çektiğini belgeleyen görüntüler yayınladı.

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Cibaliya mülteci kampının merkezindeki Ebu Şerar bölgesinde sıfır noktasında çıkan çatışmada bir İsrail piyade kuvvetini ortadan kaldırdı.

Kudüs Tugayları savaş medyası, Gazze Şeridi'ndeki “Sderot” ve “Nir Amir” yerleşimlerini bombalamanın yanı sıra Cibaliya kampındaki işgal askerlerini ve araçlarını bombaladığına dair görüntüler yayınladı.

Filistinli direniş gruplarının çeşitli askeri kanatları arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ve Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları ortaklaşa eylemler düzenlediler.

İlki Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Netzarim ekseninde, ikincisi ise merkezi vilayetin kuzeyindeki Cuhr el-Dik'te olmak üzere işgal güçlerinin iki komuta ve kontrol mevzisine havan toplarıyla saldırdılar.