'Çirkin Alman' geri döndü

img
'Çirkin Alman' geri döndü YDH

“Çirkin Alman geri döndü ve burada kalmaya devam edecek. O halde, tıpkı bir Amerikan deyişinde olduğu gibi, harekete geçmenin zamanı geldi: Çok geç olmadan burayı terk edin.”




YDH- El-Meyadin'de yer alan makalenin yazarı Timo el-Faruk, Almanya'daki sosyo-politik huzursuzluğu incelerken ırksal aşırıcılığın tarihsel kalıplarını yansıtan endişe verici eğilimlerin bir analizini sunuyor. Bir zamanlar soykırımın faili olan ülkenin, sözde liberal çerçevesi içinde ayrımcılık ve kimlikle ilgili süregelen problemlerini nasıl gömmeye devam ettiğinin altını çizen makale Almanya'ya yönelik olumsuz algının geri döndüğünü duyuruyor.

Sağcı ve İslam karşıtı AfD partisinin Eylül ayında Almanya'nın doğusundaki üç eyalette elde ettiği tarihi seçim başarısının ardından, Almanya'daki ırksal azınlıklar diken üstünde ve kendilerini giderek daha fazla istenmeyen ve güvensiz hissetmelerine neden olan bir ülkedeki geleceklerini ciddi bir şekilde sorguluyorlar.

2000'li yılların başında benimsenen ve 2015 yılında Avrupa'nın sözde mülteci krizinin ortasında yinelenen hayırlı Willkommenskultur (Hoşgeldin kültürü) artık neredeyse ölmüş, yerini 1990'ları anımsatan zehirli, göç karşıtı bir söyleme bırakmıştır.

O karanlık ve ürkütücü dönemde, ana akım siyasi partiler ve medya serbestçe göçmen karşıtı ajitasyona girişmiş, böylece sığınmacılara yönelik şiddetli pogromları ve Almanya'nın büyük Türk toplumu üyelerine yönelik ölümcül saldırıları cesaretlendirmişti.

Dehşet verici “Deutschland den Deutschen, Ausländer raus!” (Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı!) sloganının bugünün sözde ilerici, çok kültürlü Alman gerçekliğinde kelimesi kelimesine yeniden ortaya çıkması ve tren istasyonlarında, futbol stadyumlarında ve yurt içi tatil yerlerinde duyulabilmesi, ülkedeki göçmen kökenliler için durumun ne kadar korkutucu hale geldiğini gösteriyor. 

''İslam zehri''

“Çirkin Alman” imajı Birinci Dünya Savaşı'na kadar uzanır. Ancak bu dış algıyı pekiştiren, Almanya'nın Nazi dönemindeki suçları ve nefret taciri liderlerinin Yahudi halkını rutin olarak şeytanlaştırdıkları demagojik kamuoyu gösterileri oldu.

Almanya'nın eski çirkinliğinin 2024'te de canlılığını koruduğu, Bavyera İçişleri Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan ve artık silinmiş olan resmi bir videoda görülebilir. “Selefilik tuzağı” başlığını taşıyan animasyon klipte, şeytani bir Müslüman adamın, makyaj yapmaya meraklı olduğu için başörtülü genç bir kadını yerken şeytani bir tavırla gülmesi, Nazi Almanyası'nın propaganda gazetesi Der Stürmer'de yayınlanan antisemit karikatürleri hatırlatıyor.

Ana akım siyasi partiler arasındaki panik açıkça hissediliyor çünkü gelecek yılki seçimlerde ilk sıraya yerleşmek için yabancı düşmanı seçmenlere AfD kadar gerici olduklarını kanıtlamak için kendilerini aşıyorlar. Buna merkez sol federal koalisyon hükümeti de dahil.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Schengen Anlaşması'nda yer alan Avrupa çapındaki serbest dolaşım kurallarını ihlal ederek Almanya'nın tüm kara sınırlarında kontrolleri yeniden başlatma kararı, Avrupa Parlamentosu Sol Grup Başkan Yardımcısı Konstantinos Arvantitis'in sol görüşlü Junge Welt gazetesine verdiği son röportajda “aşırı sağ söylemler için sosyal demokrat yem” olarak tanımladığı şeyin sadece bir örneğidir.

Almanya'da yabancı düşmanlığı ve obsesif-kompulsif ötekileştirme çirkinliğinin ne kadar sola uzandığı, Yeşiller Partisi'nin Federal Meclis'teki lideri Katharina Dröge'nin Eylül ayındaki bir genel kurul oturumunda “İslam'ın zehrinden” bahsetmesiyle somutlaştı. Sadece üç kelimeyle ülkedeki 5,5 milyon Müslümanı Alman ulusunun sadece 'VIP üyelere özel kulübünden' aforoz etmeyi başardı.

Yanlış konuştuğu ve “İslam” değil “İslamcılık” demek istediği yönündeki inandırıcı olmayan iddialarına inanılsa bile, Freudyen sürçmesi, kendini ilerici ilan eden beyaz Almanların sözde aydınlanmış zihinlerinde Müslüman karşıtı bağnazlığın ne kadar derinlere gömülü olduğunu son derece açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Filistinlilere uygulanan zulüm

Çirkin Alman'ın yeniden dirilişi hiçbir yerde Siyonist Almanya'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik Batı destekli soykırım savaşının hizmetinde Filistinlilere ve müttefiklerine kötü muamelesi kadar bariz olmamıştır; yayılmacı Tel Aviv rejimi şimdi de işgal altındaki Batı Şeria ve Lübnan'a uzanmıştır.

Filistin'le dayanışma gösterilerinin polis tarafından acımasızca bastırıldığı, soykırım karşıtı aktivistlerin otoriter devlet zulmüne maruz kaldığı ve ne yazık ki Avrupa merkezci Alman medyasının Filistinlileri ve müttefiklerini devletin fiili düşmanları olarak şeytanlaştırmaya devam ettiği bir yıl, geçmişteki suçlarının kefaretini ödediği iddia edilen bir ulusun gerçek ve iğrenç yüzünü ortaya çıkardı.

Üçüncü Reich döneminde ırkçı fanatizmi mükemmelleştiren ülke, bir kez daha faşist geçmişinin hakkını veriyor, ancak bu kez sözde liberal demokrasi parametreleri içinde ve hedefinde farklı bir kurbanla. 

Filistinliler, Araplar ve Müslümanlar, antisemitizmin en ayrıcalıklı ve korunan azınlığı için oluşturduğu tehdidi fena halde abartan ve aynı zamanda Alman toplumunda yaygın olan İslamofobi ve Arap karşıtı ırkçılığı rutin olarak küçümseyen bir ulus olan Almanya'nın yeni Yahudileri olarak görülüyor.

Çok geç olmadan Almanya'dan ayrılmak

Bu son derece endişe verici gelişmeler ışığında, Almanya'nın ırksallaştırılmış toplulukları arasında pek çok kişi, daha yeşil ve daha güvenli otlaklar lehine evlat edindikleri vatanlarına sırtlarını dönmeyi ciddi olarak düşünüyor. 

Alman hükümetinin Entegrasyon ve Göç Araştırmaları Merkezi (DeZIM) tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, göçmen kökenli insanların dörtte biri Almanya'yı temelli terk etmeyi düşünüyor. Katılımcıların %9,3'ü ise şimdiden göç etmek için somut planlar yapmış durumda. 

“Çirkin Alman” geri döndü ve burada kalmaya devam edecek. O halde, tıpkı bir Amerikan deyişinde olduğu gibi, harekete geçmenin zamanı geldi: Çok geç olmadan burayı terk edin.

Çeviri: YDH