Almanya, Siyonist lobiye boyun eğiyor

img
Almanya, Siyonist lobiye boyun eğiyor YDH

İngiltere'de ifade özgürlüğü gaspı ve gazetecilere yönelik muameleler konusunda endişeler artarken, Almanya'nın Filistin yanlısı beş aktivistin evine baskın düzenlediği bildiriliyor.




YDH- Press TV'ye göre, Alman yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Berlin'in çeşitli yerlerinde, Filistin yanlısı beş aktivistin evine, 120'den fazla emniyet görevlisinin yer aldığı baskınlar düzenlendiğini doğruladı.

Yaşları 18 ila 40 arasında değişen beş kişi, evlerine yapılan polis baskınlarının ardından soruşturma altına alınmadan önce cep telefonlarına, bilgisayarlarına ve diğer cihazlarına el koyuldu.

Batılı kolluk kuvvetleri, Gazze'de geçtiğimiz Ekim ayından beri süren soykırım bağlamında, Filistin yanlısı sosyal medya paylaşımlarının kökenlerini takip etmek ve arkasındaki ağları ortaya çıkarmak için çalışıyorlar çünkü Filistin yanlısı olmanın anti-semitik materyal üretmek anlamına geldiğini iddia ediyorlar. 

Ağustos ayında, İngiltere, İsrail'in işlediği savaş suçlarını ifşa eden bilgileri özgürce paylaşan insan hakları savunucusu Sarah Wilkinson'ı ve gazeteci Richard Medhurst'ü aynı sebepten tutuklamıştı.

Almanya İslam-karşıtlığını kışkırtıyor

Temmuz ayında ise Almanya, ülke genelinde Hamburg İslam Merkezi (HİM) ile bağlantılı 53 mülke habersiz ve yersiz bir baskın düzenlenmesi emrini vermişti.

HİM'e yapılan baskın, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Şii merkezinin ve bağlı kuruluşlarının “radikal İslamcı ve anayasa karşıtı hedefler güttükleri” gerekçesiyle yasaklanacağı yönündeki açıklamasının hemen ardından geldi.

Merkez ile Berlin'in yasadışı bir “terörist” örgüt olarak nitelendirdiği Lübnan direniş hareketi Hizbullah arasında bağlantı kurdu, ayrıca anti-semitik propagandayla da ilişkilendirildi.

Press TV, İmam Ali Camii ya da Mavi Camii olarak da bilinen Hamburg İslam Merkezi'nin, 1953 yılında kurulduğunu ve 1965 yılında kuzey Almanya'nın Dış Alster Gölü kıyısındaki merkezi bölgede açılan önemli bir Şii İslam kuruluşu olduğunu vurguluyor.