İsrail, İran'a güneyden saldırmayı mı planlıyor?

img
İsrail, İran'a güneyden saldırmayı mı planlıyor? YDH

Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne ait casus insansız hava araçları, İran kıyıları yakınlarında keşif uçuşları yapıyor. Aynı zamanda, İsrail’in İran’a Körfez üzerinden saldırı düzenleyebileceği ihtimali konuşuluyor.




YDH - Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne ait 169602 kayıt numaralı Northrop Grumman MQ-4C Triton casus insansız hava aracı, Umman Denizi ve Fars Körfezi üzerinde İran İslam Cumhuriyeti kıyılarına yakın bir bölgede keşif uçuşları yaptı.

Bu operasyon, FlightRadar verilerine göre dün gerçekleşti.

Triton’un uçuşu sırasında, Amerikan ordusuna ait Boeing P-8A Poseidon tipi bir başka askeri uçak da bölgede devriye geziyordu.

Poseidon, deniz devriyesi, keşif, havadan uyarı ve elektronik harp desteği sağlamakla görevli.

İran’ın güneyindeki enerji altyapısına saldırı planları, İsrail’in uzun süredir stratejik hedeflerinden biri.

Bu tür bir saldırının Irak üzerinden de gerçekleşebileceği öngörülüyor. Bölgedeki Amerikan askeri varlığı, Körfez’deki hareketliliği sürekli olarak izliyor ve bu bilgiler İsrail'e gerçek zamanlı olarak iletiliyor.

Amerikan ordusuna ait Triton insansız hava aracının uçuşları, Siyonist rejimin olası saldırılarını önlemek amacıyla İran’ın kıyı bölgelerinden video ve radar bilgisi toplama operasyonlarının bir parçası olabilir.

Ayrıca, Siyonist rejimin Lübnan ve Suriye'ye düzenlediği son hava saldırılarında da Amerikan casus insansız hava araçlarının uçuş izlerine rastlanmıştı.

İsrail’in bu saldırıları öncesinde Triton’un saatlerce bölge üzerinde uçtuğu bildirilmişti.