Direniş Ekseni Cephesi (22 Ekim)

img
Direniş Ekseni Cephesi (22 Ekim) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 22 Ekim günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 22 Ekim'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki Tel el-Zaatar'da İsrail ordusuna ait bir Merkava tankını güçlü bir patlayıcı ile hedef aldı ve imha etti.

Gazze Şehri'nin kuzeyindeki el-Saftavi Caddesi'nde bir D9 askeri buldozer patlayıcı ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının batısındaki el-Felluce mahallesinde iki D9 askeri buldozeri bir Yasin 105 mermisi ve bir “Şuaz” patlayıcı cihazı ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının batısındaki el-Felluce bölgesinde bir İsrail askeri D9 buldozerini Tandem mermisi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının batısındaki el-Felluce bölgesinde 12 subaydan oluşan bir İsrail piyade komuta grubuna “televizyon” anti-personel patlayıcısı patlattı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 22 Ekim'deki operasyonları:

Cibaliya kampının doğusunda, Sivil İdare yakınlarındaki İsrail ordusunun komuta ve kontrol karargâhı ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Kısa menzilli 107 kalibrelik roketlerle “Netzarim” ekseni boyunca konuşlanmış bir grup İsrail kuvvetini hedef aldı.

Mücahid Tugayları'nın 22 Ekim'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusunda İsrail güçlerine ait bir mevzi birkaç havan mermisiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının batısında ilerleyen İsrail güçlerine ait bir mevzi çok sayıda havan mermisiyle hedef alındı.

Fırtına Güçleri'nin 22 Ekim'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının merkezindeki Ümmülmüminin Ayşe Camii yakınlarındaki Kasasib bölgesinde bir İsrail askeri Merkava tankını Tandem mermisiyle hedef aldı.

Hizbullah'ın 22 Ekim'deki operasyonları:

“Hayber” operasyonlarının bir parçası olarak ve İsrail'in saldırganlığına ve katliamlarına yanıt olarak Tel Aviv'in eteklerindeki TASS Askeri Sanayi Şirketi’ni nitelikli roketlerle hedef aldı.

Rab Selasin'deki Akabe Tepesi'nde bulunan İsrail ordusuna ait Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldı, tankın alev almasına ve mürettebat arasında ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

Taybe'nin dış mahallelerine sızmaya çalışan bir grup İsrail askeriyle çatışmaya girdi.

“Misgav Am” yerleşiminde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Adeyse'nin eteklerinde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

“Hayber” operasyonlarının bir parçası olarak ve İsrail ordusunun saldırganlığına ve katliamlarına yanıt olarak, ‘Tel Aviv’ eteklerindeki ‘Nirit Kubbesi’ni nitelikli roketlerle hedef aldı.

“Hayber” operasyonlarının bir parçası olarak ve İsrail ordusunun saldırganlığına ve katliamlarına yanıt olarak, işgal altındaki Hayfa'nın kuzeybatısındaki ‘Stella Maris’ deniz üssünü nitelikli bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Merc bölgesinde bir araya gelen İsrail askerlerini roket yağmuruna tuttu.

“Hayber” operasyonlarının bir parçası olarak ve İsrail ordusunun saldırganlığına ve katliamlarına yanıt olarak, ‘Tel Aviv’ eteklerinde Askeri İstihbarat Birimi 8200'e bağlı ‘Glilot’ üssünü nitelikli bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

“Menara” yerleşiminde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Rab Selasin ve Taybe arasında ilerleyen bir Merkava tankını güdümlü füze ile hedef alarak alev almasına ve mürettebat arasında ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

“Kiryat Şimona” yerleşimini bir roket yaylım ateşi ile hedef aldı.

Rab Selasin'in eteklerindeki bir Merkava tankını güdümlü bir füzeyle hedef alarak alev almasına neden oldu.

Rab Selasin'in batısındaki Hallet el-Asakir'de toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Rab Selasin'in batısındaki Hallet el-Asakir'de toplanan ikinci bir İsrail askerini roket atışıyla hedef aldı.

Bağdadi bölgesinde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Rab Selasin'in batısındaki Hallet el-Asakir'de toplanan üçüncü bir İsrail askerini roket atışıyla hedef aldı.

Rab Selasin ve Taybe arasında bir İsrail piyade birliğini güdümlü füze ile hedef aldı.

Taybe'nin eteklerinde bir Merkava tankını güdümlü bir füzeyle hedef alarak alev almasına ve mürettebat arasında ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

Hayber operasyonları serisinin bir parçası olarak ve Siyonist düşmanın saldırganlığına ve katliamlarına yanıt olarak, “Hatzur” yerleşimini hassas bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

“Beyt Ha Emek” yerleşimini büyük bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Ayta eş-Şaab'ın doğusunda toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Taybe'in eteklerinde daha önce imha edilmiş bir Merkava tankına doğru ilerleyen bir grup İsrail askerini güdümlü füzeyle hedef aldı ve kayıplar olduğu doğrulandı.

Zarit-Ayta el-Şaab- Hallet el-Varde üçgeninde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

“Misgav Am” yerleşimindeki bir Merkava tankını güdümlü bir füzeyle hedef alarak alev almasına ve mürettebat arasında ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

Markaba'nın eteklerinde toplanan İsrail askerlerini bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Markaba eteklerinde toplanan İsrail askerlerini ikinci kez roket yağmuruna tuttu.

“Misgav Am” civarında bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldı, tankın alev almasına ve mürettebatın ölmesine ve yaralanmasına neden oldu.

Misgav Am'da toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Et-Taybe kasabasının doğu eteklerinde toplanan İsrail askerlerini roket yağmuruna tuttu.

Hava savunma birimi Cibşit kasabası üzerinde İsrail'e ait Hermes 450 insansız hava aracını karadan havaya füzeyle düşürdü ve insansız hava aracının yandığı görüldü.

Hava savunma birimi İklim et-Tuffah bölgesi üzerinde İsrail ordusuna ait bir Hermes 450 insansız hava aracını karadan havaya füzeyle vurdu ve Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladı.

“Şaar Yishuv” yerleşimini bir roket yaylım ateşi ile hedef aldı.

“Karmiel” yerleşimini bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Hayber serisi operasyonların bir parçası olarak, işgal altındaki Hayfa'nın güneyindeki “Elyakim” üssüne bir saldırı uçağı filosuyla hava saldırısı düzenledi ve hedeflerini tam isabetle vurdu.

El-Malkiye'deki İsrail askerlerinin hareketlerine bir roket yaylım ateşi başlattı.

“Menara” yerleşiminde bir araya gelen İsrail askerlerine roket atışı yapıldı.

“Kiryat Şimona” yerleşimine roket saldırısı düzenledi.

“Misgav Am”da toplanan İsrail askerlerine roket atışı yapıldı.

Yemen Ordusu'nun 22 Ekim'deki operasyonları:

Filistin-2 hipersonik balistik füzesiyle Tel Aviv bölgesinin doğusundaki bir İsrail askeri üssünü hedef alan özel bir askeri operasyon gerçekleştirdi ve Amerikan ve İsrail hava savunma sistemlerini başarıyla atlatarak hedefi vurdu.

Irak İslami Direnişi'nin 22 Ekim'deki operasyonları:

İşgal altındaki Ürdün Vadisi'nde hayati önem taşıyan bir İsrail askeri hedefine doğru bir insansız hava aracı fırlattı.

İşgal altındaki Golan Tepeleri'nde hayati öneme sahip bir İsrail askeri hedefine doğru bir insansız hava aracı fırlattı.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Taberiye'deki hayati bir İsrail askeri hedefine doğru bir drone fırlattı.