Hizbullah, Hâşim Safiyüddin'in şehadetini duyurdu

img
Hizbullah, Hâşim Safiyüddin'in şehadetini duyurdu YDH

Lübnan İslami Direnişi, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Hâşim Safiyüddin'in İsrail işgal güçleri tarafından şehit edildiğini bildirdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Hizbullah, Direniş Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Hâşim Safiyüddin'in şehadetini doğruladı.

Hizbullah, Safiyüddin'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, merhum Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah ile arasındaki bağı, el-Abbas ile İmam Hüseyin arasındaki bağa benzetti.

El-Abbas, İmam Hüseyin'in üvey kardeşiydi; Kerbela olarak bilinen ve İmam Hüseyin'in tüm ailesinin, tıpkı İsraillilerin yaptığı gibi, çocuk ve asker ayrımı yapmadan kendilerine karşı haksız bir ''savaş'' yürüten Yezid bin Muaviye'nin ordusu tarafından kuşatıldığı sırada su temin etmeye çalışırken şehit edildi.

Lübnan direniş hareketinin kilit isimlerinden Safiyüddin, Direniş'in “canice ve saldırgan bir Siyonist hava saldırısı” olarak kınadığı günler önce gerçekleşen bir İsrail hava saldırısında şehit oldu.

Hizbullah tarafından yapılan içten açıklamada Safiyüddin “büyük bir lider ve Kudüs yolunda aziz bir şehit” olarak nitelendirildi; Safiyüddin'in kaderine razı olarak ve sabırla şehit olduğu vurgulandı.

El-Meyadin, Hizbullah tarafından yapılan açıklamanın tam tercümesini medyaya taşıdı:

Şehitler ve savaşçılar milletine, direniş ve zafer milletine, büyük bir lideri ve Kudüs yolunda değerli bir şehidi, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, saygıdeğer âlim Seyyid Hâşim Safiyüddin'i rahmetle anıyoruz, Allah ruhunu şad etsin. 

O, cani ve saldırgan bir Siyonist hava saldırısında en iyi savaşçı arkadaşlarıyla birlikte, razı ve kabullenmiş, sabırlı ve sadık bir şekilde Rabbine doğru yola çıktı.

Seyyid Haşim, kardeşi, en sevgili ve en saygıdeğer şehidimiz Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'a katıldı.

Onun için gerçek bir kardeşti, el-Abbas'ın İmam Hüseyin'in yanında durduğu gibi onun yanında durdu, selam onların üzerine olsun. 

Onun kardeşi, desteği, sancağının taşıyıcısı, güveninin kaynağı ve zor zamanlarında dayanağıydı.

Bedir Savaşı'nda savaşanların yolunu izledi, Allah'ın dinini savundu, dindar, doğru, bir lider, bir stratejist, bir komutan ve bir şehitti.

Seyyid Hâşim Safiyüddin hayatını Hizbullah'a, İslami Direnişe ve cemaatine hizmete adamıştır.

Uzun yıllar boyunca, savaşçılara yakın ve halka derinden bağlı kalarak Yürütme Konseyi'ni, çeşitli kurumlarını ve tüm alanlardaki operasyonel birimlerini sorumlulukla ve ustalıkla yönetti. 

Allah onu şehadetle şereflendirene ve Kerbela şehitlerinin nurlu kafilesine katılana kadar şehit ailelerini hep sevdi.

İmam Mehdi'ye taziyelerimizi sunarız, Allah O'nun zuhurunu çabuklaştırsın.

Müslümanların saygıdeğer Rehberine taziyelerimizi sunarız, Allah onu korusun.

İslam dünyasındaki mübarek dini mercilere, İslami Direnişteki mücadele arkadaşlarına ve onurlu, sabırlı ve fedakâr ailesine başsağlığı diliyoruz. 

Allah'tan onlara güzel bir sabır, dünya ve ahiret mükâfatları ihsan etmesini diliyoruz.

Büyük şehidimize ve onun şehit arkadaşlarına, özgürlük ve zafer hedeflerine ulaşıncaya kadar direniş ve cihat yolunda devam edeceğimize söz veriyoruz.

Seyyid Hâşim Safiyüddin hayatı boyunca çabalarını Hizbullah'a, İslami Direnişe ve toplumuna hizmet etmeye adamıştır.

Uzun yıllar boyunca Yürütme Konseyi'ni sorumluluk ve uzmanlıkla yönetti, örgütün çeşitli alanlardaki kurumlarını ve operasyonel birimlerini denetledi.

Açıklamada da bahsedildiği gibi, sahadaki savaşçılara yakın durdu ve başta şehit aileleri olmak üzere halkla derin bir bağ kurdu.

Seyyid Hâşim Safiyüddin'in adanmışlığı, “Kerbela şehitlerinin nurlu kafilesine katılarak” şehadetiyle onurlandırıldı.