Ebu Merzuk: Lübnan, Irak, Yemen ve İran mazlumların yanında oldu

img
Ebu Merzuk: Lübnan, Irak, Yemen ve İran mazlumların yanında oldu YDH

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah ve bölgedeki diğer ülkelerin Gazze'deki Filistin halkına destek verdiğini belirterek, Lübnan, Irak, Yemen ve İran'ın gösterdiği dayanışmaya teşekkür eden Ebu Marzuk ayrıca, destek cephesinin İsrail karşısında etkili olduğunu vurguladı.




YDH - Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah, Irak, Yemen ve İran’ın Gazze Şeridi’ndeki mazlum Filistinlilere destek verdiğini belirterek, bu ülkelerin gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

El-Alem kanalına konuşan Ebu Merzuk, "Lübnan'da, Seyyid Hasan Nasrullah tarafından ilan edilen destek cephesinin bazı kişilerce Gazzelilere fayda sağlamadığı ve Lübnan’a yük getirdiği iddiaları var. Biz ise diyoruz ki, Hizbullah’taki kardeşlerimiz Gazze’deki mazlumların yanında durdu. Aynı şekilde Irak, İran ve Yemen'den yardım eden herkese minnettarız. Allah hepinizi mükâfatlandırsın; görevinizi yerine getirdiniz," ifadelerini kullandı.

Ebu Merzuk, "Tüm ulusun onların yaptığı gibi davranması gerekir; eğer ulus ve bölge bu dayanışmayı gösterirse, tablo tamamen değişir," diye ekledi.

“(Lübnan Cephesi) Gazze’deki İsrail askeri varlığını zayıflattı mı?” sorusuna ise Ebu Merzuk, şu yanıtı verdi: “Kesinlikle. Gazze’den ayrılarak Filistin’in kuzeyine hareket eden ve güneyde Hizbullah’la savaşan onlarca İsrail tugayı var. Evet, Hizbullah, Gazze ve Lübnan’ın geleceği için savaştı. Bu, boşuna bir çaba değildi; aksine, üstlerine düşen görevi yerine getirdiler."

Çarşamba günü Moskova’ya gelen Ebu Merzuk, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Gazze Şeridi’ndeki durumu ve Rusya vatandaşı esirlerin serbest bırakılması konularını görüştü.