Hizbullah, güney Lübnan’da İsrail'e operasyon: 5 asker öldü, 19'u yaralandı

img
Hizbullah, güney Lübnan’da İsrail'e operasyon: 5 asker öldü, 19'u yaralandı YDH

Güney Lübnan'da dün gece meydana gelen çatışmalarda Hizbullah tarafından düzenlenen roket saldırısında 5 İsrail askeri öldü, 19 asker ise yaralandı. İsrail medyasının aktardığı bilgilere göre, son 36 saat içinde bölgede 10 İsrail askeri öldürüldü.




YDH - İsrail Ordusu Radyosu'nun haberine göre, dün (24 Ekim) saat 22.00 sıralarında Hizbullah güçleri, Güney Lübnan’ın doğusundaki bir köyde toplanan İsrail birliğine füzeli saldırı düzenledi.

Saldırıda, 89. Tabur’dan askerlerin bulunduğu binanın yakınına bir füze isabet etti.

Füzenin düştüğü bina çevresinde, 89. Tabur’a bağlı askerler ve bölgede lojistik destek sağlayan bir konvoyun unsurları da bulunuyordu.

Saldırı sonucunda 5 asker öldü, 4'ü ağır olmak üzere toplam 19 asker yaralandı.Dün gece meydana gelen çatışmada, 89. Tabur’un komutan yardımcısının da aralarında bulunduğu 2 subay ve 3 asker öldü.

İsrail kaynakları, son 36 saat içinde Güney Lübnan’da devam eden çatışmalarda toplam 10 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Times of Israel gazetesi, çatışmaların Güney Lübnan’da yoğunlaştığını ve özellikle 89. Tabur’a bağlı askerlerin ciddi kayıplar verdiğini doğruladı.

Habere göre ölen isimleri şöyle açıklandı:

  • Binbaşı (yedek) Dan Maori.

  • Yüzbaşı (yedek) Alon Safrai.

  • Emir Subayı (yedek) Omri Lotan.

  • Emir Subayı (yedek) Guy Idan.

  • Başçavuş Tom Segal.

Tamamı Maori'nin komutan yardımcısı olduğu 8. Zırhlı Tugay'ın 89. Taburu'nda görev yapıyordu.

Rejim ordusunun ilk soruşturmasına göre, güney Lübnan'daki bir köyde bulunan Hizbullah, birliklerin lojistik malzemelerinin olduğu binayı hedef aldı.

Malzeme tedariki için buluşma noktasına bir füze yaylım ateşi açıldı ve bunlardan biri askerlerin bulunduğu binanın yakınına isabet etti.

Yaralanan 19 askerden dördünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yaralı yedek askerler ve cuma sabahı güney Lübnan'daki çatışmalarda ağır yaralanan bir başka yedek asker tedavi için hastanelere tahliye edildi.