İsrail Başbakanı 4 hata yaptığını söyledi

img
İsrail Başbakanı 4 hata yaptığını söyledi YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün yaptığı konuşmada Lübnan savaşı sırasında dört hata




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün yaptığı konuşmada Lübnan savaşı sırasında dört hata yaptığını söyledi.

 

Haretz gazetesinin haberine göre 12 Temmuz günü Lübnan sınırında İsrail askerlerinin kaçırılması karşısında doğru kararı aldığını savunan Olmert, Gazze’de bir İsrail askerinin kaçırılmasının ardından yaşanan bu olaya cevap vermemeleri durumunda bunun bir zaaf olarak yorumlanabileceği açıklamasında bulundu.

 

Savaş sırasında 4 hata yaptıklarını söyleyen Olmert, “Benim birinci hatam kibirli oluşumdur” dedi. Olmert, “çok çabuk karar verdiğini, kararını çok çabuk dile getirdiğini, orduyu tek elde idare etmeye çalıştığını ve bunun bir tecrübe gerektirdiğini düşünmediğini” söyledi.

 

İkinci hatasının aceleci davranması olduğunu söyleyen Olmert, kendisine 34 dakika içerisinde Hizbullah’ın uzun menzilli füzelerinin imha edildiği haberinin geldiğini ifade etti. Hiçbir ateşkes çağrısına kulak asmadığını kaydeden Olmert, savaşın bir yıpranma sürecine girdiğinden haberdar olmadığını savundu.

 

Üçüncü hatam ise sürüklenmemdi diyen Olmert, bir şekilde savaşa kışkırtıldığını belirtti. “Tüm dünya bizi destekledi, Suudi Arabistan bile…” şeklinde konuşan Olmert, kendilerini destekleyenlerin İsrail’i Hasan Nasrullah’ın cephanesinin karşısına ittiğini söyledi.

 

“Dördüncü hatam ise kara harekâtının büyüsüne kapılmamdı” diyen Olmert askeri yetkililerin raporlarına kalpten inandığını belirtti.

 

İsrail Başbakanı verdiği en kötü kararın barış gücü askerleri gelmeden ve kaçırılan askerler geri verilmeden İsrail ordusunun bölgeden çekmesi olduğunu söyledi.