Hamas: El Fetih silah sevkıyatına engel olsun

img
Hamas: El Fetih silah sevkıyatına engel olsun YDH

SAAF-Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Usame Hemdan, el-Fetih’ten Özerk Yönetim Muhafızlarına




SAAF-Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Usame Hemdan, el-Fetih’ten Özerk Yönetim Muhafızlarına gönderilen silahlara müdahale etmesini istedi.

 

Filistin Enformasyon Bürosunun haberine göre Lübnan’da açıklamada bulunan Hamas temsilcisi Usame Hemdan, “herkes de biliyor ki Hamas ve el-Fetih’in birbiriyle bir sorunu bulunmamaktadır. Hamas’ın asıl meselesi, Filistin özerk Yönetimi Muhafızlarıyladır” dedi.

 

Filistin içine silah gönderilmesinin hedefinin Filistin içinde iç savaş başlatmak olduğunu belirten Hemdan, böylece Suudi Arabistan ve Mısır’ın Filistin içindeki sorunların çözümüne dönük planının da başarısız bırakılmaya çalışıldığını söyledi.

 

El Fetih’e de seslenen Hemdan, “el-Fetih’teki sağduyulu kişilere sesleniyorum, çıkarılan fitne karşısındaki tutumlarını açıkça ortaya koysunlar ve silah nakliyatını durdursunlar” dedi.

 

Gönderilen silahların İsrail işgaline karşı değil Filistinlilere karşı kullanılacağını bildiklerini belirten Hamas sözcüsü, yapılan silah sevkıyatı karşısında sessiz kalmayacaklarını bildirdi.

 



Makaleler

Güncel