ABD: HTŞ'nin saldırısıyla alakamız yok
Beyaz Saray, Suriye'de Heyet Tahrir eş-Şam örgütü tarafından düzenlenen saldırıyla herhangi bir ilgisinin olmadığını öne sürdü.
YDH - ABD, Suriye'de Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) tarafından düzenlenen saldırıyla herhangi bir ilgisi olmadığını savundu.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, yaptığı açıklamada, ülkesinin "bir terör örgütü olan HTŞ" tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyla bağlantısının bulunmadığını vurguladı.
Savett, Suriye hükümetinin "BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında öngörülen siyasi sürece katılmayı reddetmesi" ve "Rusya ile İran'a bel bağlamasının", saldırıya zemin hazırlayan koşulları oluşturduğunu iddia etti.
Savett ayrıca, "ABD, ortakları ve müttefikleriyle birlikte gerilimin azaltılması ve sivillerin, özellikle de azınlıkların korunması için çağrıda bulunuyor," ifadelerini kullandı.
Yetkili, Washington'un Suriye'deki durumu yakından izlediğini ve bölgedeki yetkililerle iletişim halinde olduğunu belirtti.
Açıklamada ayrıca, "Washington'un bölgedeki personelini ve üslerini korumaya hazır olduğu" ifade edildi.
Bunun yanı sıra, "BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararıyla uyumlu bir siyasi çözüm yoluyla Suriye'deki savaşı kesin olarak sona erdirebilecek ciddi ve inandırıcı bir siyasi sürecin gerekliliği" kaydedildi.
İlgili Haberler
HTŞ bakanı: Suriye'nin petrol ithalatı için aylık 831 milyon dolara ih…
20 Eylül 2026 20:11
İsrail ile temaslar hızlanmışken HTŞ İsrail saldırılarına karşı görev …
20 Eylül 2026 14:44
Suriye’de ekonomik kriz halkın öfkesini büyütüyor
20 Eylül 2026 09:38
İsrail Suriye’yi adım adım işgal ederken HTŞ rejimi sessiz
20 Eylül 2026 09:12
