ABD'ye bağlı Irak özel kuvvetleri İranlı bir diplomatı kaçırdı

img
ABD'ye bağlı Irak özel kuvvetleri İranlı bir diplomatı kaçırdı YDH

SAAF-İran’ın Bağdat Büyükelçiliğinde ikinci katip olarak çalışan bir diplomatın Irak ordusuna bağlı




SAAF-İran’ın Bağdat Büyükelçiliğinde ikinci katip olarak çalışan bir diplomatın Irak ordusuna bağlı özel bir birlik tarafından kaçırıldığı açıklandı.

 

Fars haber ajansı, Iraklı bir hükümet yetkilisinin, İranlı diplomatı kaçıranların doğrudan ABD ordusuna bağlı Irak ordusuna mensup bir özel birlik tarafından kaçırıldığını söylediğini bildirdi.

 

Associeted Press haber ajansı da İranlı diplomatın Irak ordusu üniforması giymiş silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını haber verdi.

 

Irak’taki ABD ordu birliklerinin sözcüsü ise Irak ordusunda ABD ordusuna bağlı özel bir birim olmadığını söyleyerek “İranlı diplomatın tutuklandığını teyit edebilecek durumda değilim” dedi.

 

Fars haber ajansına demeç veren ve isminin açıklanmasını istemeyen İranlı bir diplomat ise, 2. Katibin, Bağdat’ın Kerrade semtinde kurulan bir İran bankasının açılışına katılmak için büyükelçilik binasından ayrıldıktan sonra kaçırıldığını söyledi.

 

Iraklı bir hükümet yetkilisinin açıklamasına göre İranlı diplomatın aracına iki araçla yaklaşan Irak ordusuna mensup kişiler, pazar günü akşam saat 6 sıralarında diplomatın aracını durdurup kendisini kaçırarak gözden kayboldular.

 

Iraklı yetkili ayrıca olay sırasında Irak polisinin saldırganlara ateş açtığını, ikinci araçta bulunan kişileri yakaladığını; ama söz konusu kişilerin pazartesi günü serbest bırakıldığını söyledi.

 



Makaleler

Güncel