Halid Meşal FKÖ Başkan yardımcısı seçildi

img
Halid Meşal FKÖ Başkan yardımcısı seçildi YDH

SAAF-Filistinli kaynaklar Mekke’de yapılan toplantıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in




SAAF-Filistinli kaynaklar Mekke’de yapılan toplantıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in FKÖ Başkan Yardımcılığına getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladılar.

 

Alman Haber Ajansı’nın Filistinli kaynaklara dayandırarak bildirdiğine göre bugün öğleden sonra yapılan Mekke toplantısında Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in Liderliğini Mahmud Abbas’ın yaptığı Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Başkan yardımcılığı görevine getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

 

Filistin’de ulusal birlik hükümetinin kurulması için bugün Mekke’de toplanan Hamas ve el-Fetih liderlerinin, anlaşmaya varmadan Mekke’den ayrılmayacaklarını söyledikleri bildirilmişti.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, toplantı öncesi yaptığı açıklamada “biz buraya anlaşmaya varmak için geldik; anlaşmaktan başka çaremiz yok” demişti.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas da toplantı öncesinde Suudi Arabistan Kraliyet sarayında yaptığı açıklamada “Biz Allah’ın lütfuyla her konuda anlaşmaya varmadıkça bu kutsal mekandan ayrılmayacağız” diye konuşmuştu.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniye de “artık Filistinlilerin kanının dökülmesini durdurma zamanı geldi” açıklamasını yaptı.