Son Dakika
İnşa

Şam'da İran Büyükelçiliği çalışanı saldırıda hayatını kaybetti

21 Aralık 2024 Bu sayfayı yazdır

İran Dışişleri Bakanlığı, Şam'daki İran Büyükelçiliği'nde görevli bir çalışanın, silahlı grupların saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şam'da İran Büyükelçiliği çalışanı saldırıda hayatını kaybetti
Şam'da İran Büyükelçiliği çalışanı saldırıda hayatını kaybetti YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İran Dışişleri Bakanlığı, Şam'daki İran Büyükelçiliği'nde görevli yerel bir çalışanın, Suriye'nin başkenti Şam'da silahlı gruplar tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü İsmail Bekai, yaptığı açıklamada, “Şehit Davud Bitaraf, Şam'daki İran Büyükelçiliği'nde yerel çalışan olarak görev yapıyordu. 15 Aralık'ta, Suriye'nin başkentinde silahlı grupların aracına ateş açması sonucu şehit edilmiştir. Bitaraf'ın naaşı kısa süre önce bulunarak İran’a nakledilmiştir,” ifadelerini kullandı.

Bekai, açıklamasında, “Bu cinayetin faillerini tespit etmek, yargılamak ve cezalandırmak Suriye geçiş hükümetinin sorumluluğundadır. İran Dışişleri Bakanlığı, bu meseleyi diplomatik ve uluslararası kanallar aracılığıyla kesinlikle ve ciddiyetle takip edecektir," diye ekledi.

Haber içi

İlgili Haberler