İsrail’in yasa dışı yıkımı İslam dünyasını birleştirdi

img
İsrail’in yasa dışı yıkımı İslam dünyasını birleştirdi YDH

SAAF-İsrail’in Mescid-i Aksa civarında yaptığı kazı ve yıkım çalışmalarının İslam dünyasında ortak




SAAF-İsrail’in Mescid-i Aksa civarında yaptığı kazı ve yıkım çalışmalarının İslam dünyasında ortak bir tepkiye sebep olduğunu belirten el-Pais gazetesi, konuyla ilgili haberine “İsrail mucizesi” manşetini attı.

 

İspanya’da yayınlanan el-Pais gazetesi, İsrail’in Mescid-i Aksa çevresinde gerçekleştirdiği yıkımın bütün İslam dünyasını bir araya getirdiğini belirterek “Hamas’la el-Fetih’in anlaşması, İranlı Şii din alimleriyle Mısırlı Sünni din alimlerinin bir konu hakkında aynı tavrı göstermesi alışılmış bir durum değildir” yorumunu yaptı.

 

“İsrail’in eski bakanlarından Yossi Sarid’in yasal izin almaksızın Mescid-i Aksa’ya yeni bir giriş açmak için başlattığı arkeolojik kazı ve yıkım çalışmaları bir mucize yarattı” değerlendirmesini yapan el-Pais, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar açısından üçüncü kutsal mekan olarak görüldüğüne dikkat çekti.

 

İran’ın, İsrail’in başlattığı yıkım çalışmalarını “aşağılayıcı” olarak nitelendirdiğini ve İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin İslam dünyasının İsrail’in bu adımına pişman edici bir karşılık verilmesi gerektiğini söylediğine değinen el-Pais, Sünni dünya açısından son derece önemli olan el-Ezher Üniversitesinin Şeyhi olan Muhammed Tantavi’nin de cihat çağrısı yaptığını hatırlattı.

 

İsrail’le son derece iyi ilişkiler içinde bulunan Ürdün’de bile 12 partinin İsrail’le diplomatik ilişkilerin kesilmesi yönünde çağrı yaptığına değinen el-Pais, İsrail’in bu yasa dışı yıkım adımıyla tüm İslam dünyasını birleştiren bir mucize yarattığını yazdı.