Mekke anlaşmasından ilginç notlar

img
Mekke anlaşmasından ilginç notlar YDH

SAAF-Londra’da yayınlanan Kudsu’l- Arabi gazetesi, Hamas ve Filistin Özerk Yönetimi




SAAF-Londra’da yayınlanan Kudsu’l- Arabi gazetesi, Hamas ve Filistin Özerk Yönetimi yetkililerinin Mekke’de yaptıkları görüşme sırasında yaşanan ve basına yansımayan ilginç ayrıntılara yer verdi.

 

Gazeteye göre Mekke’de yapılan görüşmeler sırasında basının dikkatini çekmeyen en önemli ayrıntı, Filistin içindeki iç çatışmadan sorumlu tutulan Muhammed Dahlan’ın da görüşmelerde hazır bulunması; fakat kameralardan uzak durmasıydı.

 

Kudsu’l- Arabi gazetesinin haberine göre anlaşmanın maddelerini okuyan Filistin Özerk Yönetimi Sözcüsü Nebil Amr, “Heniye’nin Arap liderlerin kararlarına bağlılığı” cümlesini okurken Heniye’ye imalı bir şekilde bakarak “bağlılık” kelimesini birkaç defa tekrarladı.

 

Başbakan İsmail Heniye’nin de bulunduğu Hamas temsilcilerinin kravat takmamış olmasını haberine konu edinen Kudsu’l- Arabi, her iki tarafın da Suudi Arabistan Kralı’na yönelik takdir ifadelerinde adeta yarıştığını belirterek Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Suudi Arabistan Kralının attığı bu adımı Peygamber’in Arap kabilelerini uzlaştırmasına benzettiğini yazdı.

 

Anlaşmaya Suudi Arabistan kraliyet ailesinden herkesin katıldığını yazan gazete, bu aileden yalnızca İçişleri Bakanı Emir Naif’in toplantıda bulunmadığını belirtti.