Gazze'nin kuzeyinde hastane kalmadı

img
Gazze'nin kuzeyinde hastane kalmadı YDH

İsrail ordusu, kuzey Gazze'deki Kemal Advan Hastanesindeki hasta ve personeli tahliye etti. Sağlık yetkilileri, tahliyenin bölgede kritik sağlık hizmetlerini daha da zora soktuğunu belirtiyor.




YDH - Siyonist rejim ordusu, kuzey Gazze'de Hamas'a yönelik saldırılar sırasında Kemal Advan Hastanesini tahliye etti. Sağlık yetkilileri, tahliye sonrası bölgede sağlık hizmetlerinin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kuzey Gazze'nin Beyt Lahya bölgesindeki Kemal Advan Hastanesi, İsrail’in üç aydır süren Hamas’a karşı operasyonlarında kritik bir rol oynuyordu.

Fakat, yoğun çatışmalar nedeniyle hastane defalarca zarar gördü ve hizmet vermekte zorlanıyordu. İsrail ordusu, hastanenin Filistinli direniş örgütleri tarafından bir "üs" olarak kullanıldığını iddia ederek, tahliye kararını sivillere zarar vermemek amacıyla aldıklarını duyurdu.

New York Times gazetesinin haberine göre Gazze Sağlık Bakanlığı, hasta ve yaralıların yakındaki bir hastaneye nakledildiğini ancak bu hastanenin tıbbi malzeme, su ve elektrikten yoksun olduğunu belirtti. Bakanlık, "Bu koşullarda hastaların hayatı her an tehlikede," açıklamasını yaptı.

Sağlık hizmetleri çöktü

Hastane, kuzey Gazze'de binlerce kişiye sağlık hizmeti sunan en önemli merkezlerden biriydi. Ancak ağır personel eksikliği ve tıbbi malzeme sıkıntısı nedeniyle kapasitesinin üzerinde çalışıyordu.

Hemşire Alaa Okal, gazeteye verdiği demeçte, kadın sağlık personeli ve hastaların hastaneden ayrılmasının emredildiğini, ardından Gazze Şehri’ne doğru yola çıktığını ifade etti.

Hastane müdürü Dr. Hüssam Ebu Safiye ise, tesisin operasyonun başladığı 6 Ekim’den bu yana defalarca saldırıya uğradığını söyledi. İsrail ordusu ise hastanenin bombalanmadığını ve Hamas'ın bu tür sivil altyapıyı askeri amaçlarla kullandığını savundu.

Dr. Safiye, sosyal medyada yayımlanan bir videoda da, "Her gece bombardıman altındayız. Her gün öldürülüyoruz," ifadelerini kullandı. Videoda arka planda patlama sesleri duyuluyordu.