İsrail, Mekke anlaşması konusunda ihtiyatlı

img
İsrail, Mekke anlaşması konusunda ihtiyatlı YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, el-Fetih’le Hamas’ın ulusal birlik hükümeti kurulması




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, el-Fetih’le Hamas’ın ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda Mekke’de vardığı anlaşmayla ilgili olarak ihtiyatlı bir tavır takındı.

 

İsrail’de yayınlanan Jarusalem Post gazetesi, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in “İsrail Hamas’la el-Fetih temsilcilerinin Mekke’de ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda vardığı anlaşmayı ne kabul ne de reddediyor” dediğini bildirdi.

 

Bakanlar kurulu toplantısı öncesi açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, anlaşmanın incelenmekte olduğunu belirterek Ortadoğu Dörtlüsü’nün (ABD, AB, BM ve Rusya) İsrail’in varlığının açıkça tanınması ve daha önce yapılan anlaşmaların kabul edilmesi yönündeki taleplerinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi de bazı İsrailli yetkililerin daha önce Mahmud Abbas’a öne sürülen söz konusu şartların kabul edilmemesi durumunda Filistin Özerk Yönetimi’yle ilişkileri keseceklerini söylediğini bildirdi.

 

Hamas ve el-Fetih liderleri 8 Şubat’ta Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in girişimiyle Mekke’de bir araya gelerek ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya varmışlardı.

 



Makaleler

Güncel