Hamas: İran İslam Devrimi İsrail için bir deprem oldu

img
Hamas: İran İslam Devrimi İsrail için bir deprem oldu YDH

SAAF-Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, İran İslam Devrimi’nin tüm dünyada Filistin’e yönelik İslami




SAAF-Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, İran İslam Devrimi’nin tüm dünyada Filistin’e yönelik İslami planı güçlendirdiğini ve İsrail açısından bir deprem oluşturduğunu söyledi.

 

İran İslam Devrimi’nin 28. yıldönümü kutlamaları münasebetiyle El-Alem televizyonuna demeç veren Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, “İran İslam Devrimi, dünyada Filistin sorununun çözümü konusunda İslam planının güçlendirdi, bu devrim İsrail için bir deprem oldu” diye konuştu.

 

Devrimden hemen sonra Şah dönemindeki İsrail büyükelçiliğinin Filistinlilere büyükelçilik olarak verildiğini söyleyen Berhum, bunun yeni bir devrim yapmış olan İran’ın Filistin meselesine ilişkin bakış açısını yansıtan ilk örnek olduğunu söyledi.

 

“ABD’nin İran’a olan düşmanlığı şaşırtıcı değildir; zira Washington, Lübnan’da Irak’ta ve Suriye’de direnişi yok etmek istiyor. Bundan dolayı da Amerikalılar özgürleşmiş bir halk görmekten hoşlanmıyor” diyen Berhum, sözlerine “Arap ve İslam ülkeleri halkları, İslam Devrimi ile hayır müjdesi buldular, bu devrim onların ümidi ve arzusuydu” şeklinde devam etti.