İsrail, Mescid-i Aksa'daki yıkımda kararlı

img
İsrail, Mescid-i Aksa'daki yıkımda kararlı YDH

SAAF-İsrail güvenlik kabinesi Mescid-i Aksa’nın Mağripliler Kapısı civarındaki kazı ve yıkım




SAAF-İsrail güvenlik kabinesi Mescid-i Aksa’nın Mağripliler Kapısı civarındaki kazı ve yıkım çalışmalarını sürdürme kararı aldı.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün yapılan güvenlik kabinesi toplantısında Filistinlilerin yıkım konusundaki tepkilerini kışkırtıcı diye niteleyerek eleştirdi.

 

Bugünkü kabine toplantısında İsrailli bakanlar, sürdürülen yıkım ve kazı çalışmalarının İsrail’in zararına olduğunu belirterek yapılan kazı çalışmalarının durdurulmasını isteyen Savunma Bakanı Amir Peretz’in, Başbakan Olmert’e gönderdiği mektubu da sert bir şekilde eleştirdiler.

 

İsrail Başbakanı Olmert, Hamas ve el-Fetih liderlerinin Mekke’de yaptığı anlaşmanın ayrıntılarını incelediklerini söyleyerek bu konuda yorum yapmazken, Başbakan Yardımcısı Simon Perez, İsrail’in “Yol Haritası” planını tanıması gerektiğini söyledi.

 

Öte yandan güvenlik kabinesindeki Şas Partisi bakanı ise Yahudi hahamların Filistinli İslam alimleriyle Mescid-i Aksa’nın Mağripliler kapısının onarımı konusunda görüşmeler yapması gerektiğini söyledi.

 

İsrail, geçtiğimiz salı günü Mağripliler kapısı civarında bulunan iki odayı buldozerlerle yıkarak başlattığı kazı çalışmasını bugün de sürdürdü.