Lavrov'dan hamas adına açıklama

img
Lavrov'dan hamas adına açıklama YDH

SAAF-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,




SAAF-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hamas’ın İsrail’e karşı düzenlediği füze ve diğer saldırılarına son vereceğini açıkladı.

 

İsrail’in Filistin topraklarındaki işgaline son vermedikçe İsrail’in var olma hakkını tanımayı ele almayacaklarını belirten Halid Meşal ise İsrail’den Filistinli esirleri serbest bırakmasını istedi.

 

Lavrov’un Hamas’la ilgili açıklaması, Ortadoğu’da kendine aktif bir rol arayan Rusya’nın Hamas Lideri Halid Meşal’den uluslar arası toplumu heyecanlandıran bir teyit aldığı şeklinde yorumlandı.

 

“İsrail’e saldırıların durdurulması yönünde adımların atılacağının teyidini aldık” diyen Lavrov, Hamas’ın Filistinlilerle aynı tutumu benimseyerek İsrail’i tanıması gerektiğini ifade etti.

 

İsrail’in tanınması konusunda Rusya ile aynı fikri paylaşmadığını ortaya koyan Hamas Lideri halid Meşal ise Filistin topraklarındaki işgale son vermedikçe İsrail’in var olma hakkını tanımayacaklarını belirterek “İsrail önce Filsitinlilerin çektiği acılara son versin, bunu başardığı takdirde Filsitinliler de onlara karşı tutumunu belirleyecektir” dedi.

 

Filistinli tutsakların bırakılmaması halinde İsrailli asker Gilad Şalit’i teslim etmeyeceklerini belirten Meşal, Rusya’daki Müslüman liderlerle yaptığı görüşmelerde de Hamas’ın en büyük amacının başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurmak olduğunu söyledi.