ABD'den Lübnan ordusuna Hizbullah'ın silahlarını imha etme emri
Lübnan ordusunun Litani Nehri'nin güneyindeki bölgelerde bulunan hiçbir silahı depolarına almama emri aldığı bildirdi.
YDH - El-Ahbar gazetesine konuşan kaynaklar, Lübnan ordusunun Litani Nehri'nin güneyinde bulunan hiçbir silahı depolarına almama emri aldığını bildirdi.
Konuyla ilgili bilgilerde çelişkiler bulunuyor. Bazı kaynaklar, Lübnan ordusunun güneydeki çeşitli noktalarda bulunan ve direniş tarafından bırakılan silah ve mühimmatı özel depolarda muhafaza ettiğini belirtirken, diğer kaynaklar ise ABD'nin talebi üzerine ordunun bu silahları doğrudan imha ettiğini ve patlattığını öne sürdü.
İsrail'in, bu silahların tekrar Hizbullah'ın eline geçmesini engellemek amacıyla ABD'ye silahların imha edilmesi yönünde talepte bulunduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
