Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırılarının yeniden başlamasıyla Gazze'de artan can kaybı sayısı üzerine, tüm Müslümanları Gazze'ye destek olmak için mücadeleye katılmaya çağırdı.

YDH - Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırılarının yeniden başlamasıyla birlikte Gazze'de can kaybı sayısının 500'ü aşması üzerine, tüm Müslümanları Gazze Şeridi'ne destek vermek amacıyla mücadeleye yeniden katılmaya çağırdı.
Ebu Ubeyde, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Ümmetimizin tüm özgür insanlarını, Aksa'yı savunma mücadelesine katılmaya ve Siyonist düşmanın gücünü kırmak ve saldırılarını durdurmaya zorlamak için Gazze'ye destek yolculuğunu tamamlamaya çağırıyorum," dedi.
Ebu Ubeyde, "Yemen'in füzeleri bugün Tel Aviv semalarında Gazze'nin füzeleriyle kesişti. Bu, Gazze'nin yalnız olmadığını ve arkasında, kibirli düşmanlarına teslim etmeyecek özgür insanların olduğunu teyit ediyor," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, "Yemen'deki kardeşlerimize, Aksa ve Filistin'e olan bağlılıklarının bedelini ağır ödemelerine rağmen, onurlu duruşları ve Gazze'deki halklarına doğrudan destekleri için selam gönderiyoruz," diye konuştu.
Sanaa, aynı gün Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı hipersonik bir balistik füze ile hedef almıştı.
Bununla beraber, Gazze'deki Kassam Tugayları da Tel Aviv'e doğru füzeler fırlattı.
Bu füze saldırıları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine uzanan ana yol olan Selahaddin koridorunda seyahat yasağı getirmesinden saatler sonra geldi.
İsrail ordusu dün Gazze'nin ortasındaki Netzarim koridorunun kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu.
Sivil Savunma'nın aktardığına göre, İsrail saldırılarının salı günü sabahı yeniden başlamasından bu yana can kaybı sayısı 504'e ulaştı.