İsrail Arap ülkelerine ihracatı arttırdı

img
İsrail Arap ülkelerine ihracatı arttırdı YDH

SAAF-Bahreyn’deki İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan derneğin başkanı İsrail’in




SAAF-Bahreyn’deki İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan derneğin başkanı İsrail’in Arap ülkelerine olan ihracatını her yıl arttırdığını belirtti.

 

Derneğin Başkanı Muhammed Hasan el-Aradi, bugün el-Alem televizyonuna açıklamada bulunarak İsrail’in Arap ülkelerine yaptığı ihracatı artırmaya çalıştığına dikkat çekerek “İsrail’de üretilen ürünlerin Arap ülkelerine ihracında her yıl artış kaydedilmektedir” dedi.

 

“İsrail daha önce ürettiği birçok ürünü üçüncü ülkeler aracılığıyla Körfez bölgesindeki Arap ülkelerine ihraç ediyordu; ama şimdi doğrudan, aracısız bir şekilde ihracat yapıyor” diyen el-Aradi, Ürdün’de 1325, Mısır’da ise 275 İsrailli ihracatçı ve yatırımcı bulunduğunu açıkladı.

 

Bahreyn’le ABD’nin de 2004 yılında serbest ticaret anlaşması imzaladığını belirten Muhammed Hasan el-Aradi, bu anlaşmaya göre dünyadaki tüm ülkelerden ithalat yapmanın serbest olduğunu ifade ederek o dönemden beri Bahreyn’in ihtiyaç duyduğu ürünlerin çoğunu İsrail’den ithal ettiğini söyledi.

 

Bahreyn devletinin 1961 yılında kurulan İsrail’e Boykot Bürosu’nu kapattığını belirten Başkan el-Aradi, hükümetin bu kararının İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan birçok sivil toplum kuruluşunun tepkisine neden olduğunu söyledi.

 



Makaleler

Güncel