Olmert: Lübnan’a saldırıyı savaştan önce planlamıştık

img
Olmert: Lübnan’a saldırıyı savaştan önce planlamıştık YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Winograd Komisyonu’na (Lübnan savaşındaki başarısızlığı




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Winograd Komisyonu’na (Lübnan savaşındaki başarısızlığı soruşturma komisyonu) yaptığı açıklamada 33 günlük savaştan önce Lübnan’a saldırı planını hazırladıklarını söyledi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün komisyonda “Komşu ülkeler tarafından kaçırılan İsrail vatandaşları konusunda onlara gerekli cevabı verebilmek için 33 günlük savaştan dört ay önce yani 2006 yılının mart ayı başlarında plan hazırlamıştık” dedi.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 1 Şubat’ta da Winograd Komisyonu’na savaşta yaşanan başarısızlığın sebepleri konusunda ifade vermişti.

 

Şimdiye kadar 70 İsrailli askeri ve siyasi yetkilinin komisyona ifade verdiği bildirilirken Winograd Komisyonu’nun Hizbullah’la yapılan savaşta yaşanan başarısızlıkla ilgili raporunu bu ay sonunda açıklaması bekleniyor.

 

Hizbullah’la yapılan savaşta yaşanan başarısızlıktan dolayı Olmert’ten önce de Genelkurmay eski Başkanı Dan Halutz ve Savunma Bakanı Amir Peretz komisyona ifade vermiş, Genelkurmay Başkanı Dan Halutz yapılan eleştirilere daha fazla dayanamayarak istifa etmişti.

 



Makaleler

Güncel