İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, bölgedeki tek vekil gücün dünyanın sömürgeci güçleri adına diğer ülkeleri işgal eden ve “kökü kazınması gereken” Siyonist rejim olduğunu söyledi.

YDH- İslam Devrimi ve İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei bugün Tahran'daki Büyük Musalla Camii'nde Ramazan Bayramı namazını kıldırdıktan sonra yaptığı bir konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Ayetullah Hamenei “Batılılar bölge ülkelerinin gayretli gençlerini vekil olmakla suçluyor. Şunu söylemek isterim ki bu bölgede tek bir vekil güç vardır, o da yozlaşmış gaspçı rejimdir” dedi.
Devrim Lideri, İsrail'in soykırım yaptığını ve fırsat verilmesi halinde, tıpkı sömürgecilerin vekil gücü olarak Suriye'yi işgal ettiği gibi, başka ülkelerin topraklarını da işgal edeceğini sözlerine ekledi.
Tahran'daki Ramazan Bayramı hutbesinde konuşan Seyyid Hamenei, İsrail işgaline ve bölgedeki saldırılarına değinerek “Bu suç çetesi Filistin'den sökülüp atılmalıdır ve sökülüp atılacaktır. Herkes bu şeytani varlığı bölgeden yok etmek için çaba göstermelidir” dedi.
Ayetullah Hamenei, Gazze, Lübnan ve Filistin'de yaşanan “kanlı” olayların kutsal ramazan ayında insanların hayatını acıya boğmasından yakındı.
Yetkililere yönelik suikastların, ABD ve Batı hükümetleri tarafından desteklenen İsrail rejiminin yaygın bir uygulaması olduğunu söyledi.
Seyyid Hamenei, gaddar Siyonist rejimin pervasızca soykırım yaptığını, çocukları öldürdüğünü, kitlesel insanları dövdüğünü ve şahsiyetlere suikast düzenlediğini belirtti.
Devrim Lideri, kibirli Batılı güçlerin tüm bu suçları görmezden geldiğini ve hatta gülümseyerek desteklediğini de sözlerine ekledi.
İran İslam Cumhuriyeti lideri, İsrail rejimini ortadan kaldırmak için çaba göstermenin dini, ahlaki ve insani bir görev olduğunu vurguladı.
İslam Devrimi ve İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ABD'nin İran'a yönelik tehditlerine işaret ederek, İran'a karşı düşmanca eylemlerde bulunmayı düşünen her türlü oluşumun “sert ve eşit bir yanıtla” karşılaşacağını belirtti.
Ayetullah Hamenei ayrıca, iç karışıklık çıkarmaya yönelik her türlü girişimin geçmişte olduğu gibi, İran halkı tarafından güçlü bir direnişle karşılanacağını vurguladı.
İsrail rejiminin çeşitli ülkelerdeki direnişçilere ve Iraklı bilim insanlarına yönelik suikastlarına işaret eden Ayetullah Hamenei, “ABD ve bazı Batılı ülkeler bu tür açık terör eylemlerini savunuyor ve tüm dünya bunlara sadece tanıklık ediyor” dedi.
Lider ayrıca, Ekim 2023'te soykırım savaşının başlamasından bu yana İsrail'in yaklaşık 20 bin Filistinli çocuğu katletmesinin, insan haklarının sözde savunucuları tarafından tamamen görmezden gelinmesini kınadı.
Ayetullah Hamenei, Avrupa ve ABD halkının İsrail rejimine ve ABD'nin suçlarına karşı protesto gösterileri düzenlediğini ve ABD-İsrail’in suçları hakkında tam olarak bilgilendirildikleri takdirde daha fazla gösteri düzenleyeceklerini söyledi.