Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı durma noktasında
Dünya Gıda Programı, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılara yönelik gıda yardımlarını finansman yetersizliği nedeniyle yüzde 40 oranında azalttı.
YDH - Dünya Gıda Programı (WFP), Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılara sağladığı yardımları yüzde 40 oranında azalttı. Programın sağladığı maddi ve ayni yardımlardan yararlananların sayısı bu kesintiyle birlikte yaklaşık 830 binden 500 bine geriledi.
WFP, kesintilerin nedenini "finansmandaki büyük eksikliğe" bağlarken, bu eksikliğin büyük ölçüde ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) finansmanını askıya alma kararından kaynaklandığını belirtti.
Dünya Gıda Programı'nın Lübnan'daki son raporuna göre, ülkedeki krizlere müdahale için gereken fonlamada yüzde 83'lük açık bulunuyor.
Raporda, önümüzdeki altı aylık dönem için ihtiyaç duyulan 231 milyon doların yalnızca 62 milyon dolarının temin edilebildiği vurgulandı.
WFP, "Finansman kesintisinin devam etmesi hâlinde, Haziran 2025'ten itibaren yardımların dağıtımı duracak," uyarısında bulundu.
Raporda ayrıca, WFP ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) gibi kuruluşların nisan ayı içinde ek kesintilere gitmek zorunda kalacağı belirtildi.
Bu durumun, yardımlardan faydalananların sayısını sadece 200 bin kişiye düşürmesinin beklendiği ifade edildi.
Rapora göre bu sayı, "yardıma en çok ihtiyaç duyan kişilerin" yalnızca yüzde 34'üne tekabül ediyor ve Lübnan'daki yaklaşık 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı gıda yardımı alamama riskiyle karşı karşıya bırakıyor.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
