Tzippi Livni’nin başbakanlığa getirilmesi ihtimali artıyor

img
Tzippi Livni’nin başbakanlığa getirilmesi ihtimali artıyor YDH

SAAF-İsrail’de iktidarda bulunan Kadima Partisi, Başbakan Ehud Olmert’in görevden alınabilmesi




SAAF-İsrail’de iktidarda bulunan Kadima Partisi, Başbakan Ehud Olmert’in görevden alınabilmesi için erken seçime gitmeyi görüşüyor.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Lübnan savaşında yaşanan başarısızlığın soruşturulduğu Winograd komisyonu raporunun açıklanma tarihi yaklaşırken Kadima Partisi, kusurlu bulunacağı tahmin edilen Başbakan Ehud Olmert yerine başka birinin getirilmesi için görüşmeler yapıyor.

 

Kadima Partisi üst düzey yöneticilerinin erken seçime gidilmesi konusunda Başbakan Yardımcısı Simon Perez’le de görüşecekleri bildirilirken, Olmert’in yerine yeni başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Tzippi Livni ile Simon Perez’in adları öne çıkıyor.

 

Habere göre Kadima Partisi üyelerinin yüzde 50’si Tzippi Livni’nin başbakan adaylığını desteklerken yalnızca yüzde 12’si Olmert’in başbakan olarak kalması gerektiğini düşünüyor.

 

Hizbullah’la yapılan 33 günlük savaşta yaşanan başarısızlıktan dolayı Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Başbakan Ehud Olmert sert eleştirilere muhatap oldu.

 

Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, kendisine yönelik eleştirilerden ve siyasi baskılardan dolayı istifa etmişti.

 



Makaleler

Güncel