ElFetih içinde üçlü mücadele

img
ElFetih içinde üçlü mücadele YDH

SAAF-El-Fetih’in eski üst düzey liderlerinden Dr. Abdurrahman el-Türk, el-Fetih içinde üç grubun




SAAF-El-Fetih’in eski üst düzey liderlerinden Dr. Abdurrahman el-Türk, el-Fetih içinde üç grubun bulunduğunu açıkladı.

 

Filistin Üniversitesi öğretim görevlilerinden ve el-Fetih’in etkili isimlerinden Dr. Abdurrahman el-Turk, Kudüs Press haber ajansına verdiği demeçte el-Fetih örgütü içinde halen birbiriyle mücadele içinde olan üç grubun bulunduğunu söyledi.

 

El-Fetih içindeki birinci grubun Amerikancı ve Mossad’cılardan oluştuğunu ve bunların örgüt içerisinde ayrılık ve fitne çıkararak el-Fetih’i parçalamaya çalıştığını söyleyen Türk, bu grubun örgüt içerisindeki en nüfuzlu grup olduğunu ifade etti.

 

İkinci grubun Filistinli resmi yetkililerden oluştuğunu belirten Dr. Türk, bunların Yaser Arafat’ın varisleri olduğunu ve Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la el-Fetih Merkez Komite üyelerinin bu grup içerisinde yer aldığını söyledi.

 

İkinci gruptakilerin uluslar arası toplumla ve İslam ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmek istediğini belirten Dr. Türk, bunlar hakkında Filistin davasını ABD’ye satmak gibi suçlayıcı propagandalar yapıldığını söyledi.

 

Dr. Abdurrahman el-Türk, kendisini de içinde zikrettiği üçüncü grubun ise direnişçilerin ve şehitlerin grubu olduğunu belirterek bu gruptakilerin el-Fetih içindeki Amerikancı kanatla mücadele edebilecek bir yapı kuramayacak kadar yoksul ve zayıf bırakılmış kişilerden oluştuğunu söyledi.

 

Üçüncü grupta yer alanların Hamas’ın kazandığı seçimleri meşru ve demokratik bir zafer olarak gördüğünü ve Mekke Anlaşması’ndan da memnuniyet duyduğunu belirten Dr. Türk, Filistin halkına yönelik kuşatmanın sürmesini isteyen ABD ve İsrail tutumuna rağmen yeni Filistin hükümetinin başarılı olacağını kaydetti.