İsrail medyası: İran’a karşı savaşta nakavt etkisi yok
Kanal 12’nin baş siyasi yorumcusu Dana Weiss, ABD-İsrail askeri operasyonunun İran’a karşı “nakavt etkisi” yaratmadığını söyledi.
YDH- İsrail Kanal 12’nin kıdemli siyasi yorumcusu Dana Weiss, ABD-İsrail ortak askeri operasyonunun İran’a karşı “kesin bir darbe” ile sonuçlanmadığını belirtti.
Weiss, durumun halen birçok olasılığa açık olduğunu ve en önemli meselenin çatışmanın uzun soluklu bir savaşa dönüşmeden nasıl sonlandırılacağı olduğunu vurguladı.
Pazar akşamı Kanal 12’de yayımlanan bir haberde konuşan Weiss, “Operasyonun bazı hedeflerinin gerçekleştirilmiş olması, olayın sona erdiği anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.
Weiss, mevcut en büyük zorluğun durumu yatıştıracak bir mekanizma oluşturmak olduğunu, İsrail’in özellikle yıpratma savaşına girmemek için çaba harcadığını, zira İsrail siyasi ve askeri liderliğinin bu tür bir senaryoyu istemediğini dile getirdi.
Sonraki sürecin yönetiminin yalnızca İsrail’in değerlendirmelerine değil, İran’ın ve uluslararası toplumun vereceği yanıtlar doğrultusunda şekilleneceğine işaret eden Weiss, Tel Aviv’in füze tehdidiyle başa çıkmak için birkaç günü olduğunu ve eğer karşılıklı anlayış sağlanamazsa, taraflar arasında uluslararası girişimlerle ateşkesin gündeme gelebileceğini kaydetti.
Weiss’in açıklamaları, İran’ın vereceği olası karşılığın yaratacağı sonuçlar konusunda İsrail çevrelerinde artan endişeleri yansıtıyor. Bu gelişmelerin eş zamanlı olarak, İslami medya organlarında işgal altındaki bölgelerin bölgesel çatışmanın derinleşmesinden korunması adına siyasi ve diplomatik çözüm çağrılarının güçlenmesine zemin hazırladığı görülüyor.
Ayrıca, İsrail Kanal 13’ün aktardığına göre, İsrailli yetkililer ABD’nin İran’a düzenlediği saldırının ardından çatışmayı birkaç gün içinde sonlandırmayı hedefliyor.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

