İran, turist kılığındaki Avrupalı casusu yakaladı
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan vilayetinde casusluk yaptığı belirtilen bir Avrupa vatandaşının gözaltına aldığını açıkladı. Turist olarak ülkeye giren şüphelinin, hassas ve askeri merkezlerden bilgi topladığı ifade edildi.
YDH - İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin güneyinde stratejik öneme sahip Hürmüzgan vilayetinde casusluk faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen bir Avrupa vatandaşının yakalandığını duyurdu.
İmam Seccad Kolordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, şüpheli, Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı'na bağlı birimler tarafından düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.
Turist kılığında casusluk faaliyeti
Tesnim ajansının aktardığına göre açıklamada, yakalanan kişinin ülkeye turist kimliğiyle giriş yaptığı ve bu kapsamda farklı vilayetleri gezdiği belirtildi.
Şüphelinin, özellikle Hürmüzgan'da yaptığı seyahat sırasında hassas ve askeri merkezler hakkında bilgi toplama girişiminde bulunduğu ifade edildi.
Avrupa ülkelerinden birinin vatandaşı olduğu aktarılan şüphelinin, turist görünümü altında ülkedeki önemli ve hassas merkezlerden bilgi toplama görevi üstlendiği vurgulandı.
İlgili Haberler
İran: ABD finansal damarlarımızı kesemez
25 Ağustos 2026 08:50
Tahran: Trump’ın ekonomik baskısı psikolojik savaştan ibaret
25 Ağustos 2026 08:20
ABD, İran'a ekonomik kuşatmayı genişletiyor
25 Ağustos 2026 08:09
Filistinli yazar: İran, gerçek anti-emperyalist direnişin son kalesidi…
24 Ağustos 2026 12:38
