El-Hekim: Şiilerle Sünnilerin birbiriyle sorunu yok
SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim Irak’ta Şiilerle Sünnilerin
SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim Irak’ta Şiilerle Sünnilerin birbiriyle sorunu olmadığını, her iki kesimin de ortak sorununun terörizmden kaynaklandığını belirtti.
Irak’ta yayınlanan el-Sabah gazetesinin bildirdiğine göre Birleşik Irak ittifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim, Irak’ta Şiilerle Sünniler arasında herhangi bir sorunun bulunmadığını, bu iki kesim arasında sorun çıkarmaya çalışan terörizmin en büyük mesele olduğunu ifade etti.
Bağdat’ın el-Mahmudiye ve et-Tayfiye bölgelerinden gelen aşiret liderlerini kabul eden Abdülaziz el-Hekim, Şiilerle Sünnilerin bir arada kardeşçe yaşadığını belirterek “İslam, Ehlibeyt aşkı ve Irak sevgisi bu kesimleri birbirine bağlayan değerlerdir” dedi.
Teröre karşı ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirten el-Hekim, toplumsal kesimler arasında birlik ve sevgi yoluyla teröristlerin eline fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.
Mahmudiye bölgesinde yaşayan halkın terörizmle mücadeleye katkısının önemli olduğunu belirten el-Hekim, “bu bölge halkı Irak hükümetinden yardım beklemektedir; zira burada yaşayan Şii ve Sünni aşiretlerin çoğu teröristlerin baskısıyla zorunlu göçe tabi tutulmuştur” diye konuştu.
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
