Hizbullah: İsrail, Lübnanlıları birbirine düşürmek istiyor
Direnişe Vefa İttifakı üyesi Milletvekili Ali Feyyad, İsrail'in Lübnanlıları birbirine düşürerek iç çatışma çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Feyyad, Lübnan'ın ABD'li arabulucuya, herhangi bir müzakereden önce İsrail'in ateşkes ilan etmesi ve işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini net bir şekilde ilettiğini vurguladı.
YDH - Hizbullah'ın Lübnan meclisindeki grubu Direnişe Vefa İttifakı üyesi Milletvekili Ali Feyyad, İsrail'in asıl hedefinin Lübnanlıları birbirine düşürmek olduğunu belirterek, Lübnan'ın tutumunun "Cumhurbaşkanının sözlerinde belirtilen sıralamaya" sadık kalması gerektiğini vurguladı.
Hizbullah'ın Şehit Ali Hüseyin Abbas Beşir (Himmet) için St. Therese bölgesinde düzenlediği anma töreninde konuşan Feyyad, "Bu günlerde halk arasında endişe seviyesi artıyor, medya sağdan soldan senaryolarla çalkalanıyor," dedi.
Feyyad, İsraillilerin, Amerikalı müttefiklerinin ve onların yerli ortaklarının yaptığı açıklamaların tümünün, "Lübnan yönetimine, hükümetine, kamuoyuna ve direniş liderliğine baskı yaparak, Amerikalıların sunduğu İsrail şartlarına boyun eğdirmeyi" amaçladığını ifade etti.
"En kötü senaryo iç çatışma"
Feyyad, "Tehlikelerin boyutunu, baskıların miktarını ve ülkenin maruz kaldığı tehditlerin ciddiyetini inkâr etmiyoruz," diye konuştu.
Ancak en kötü senaryonun, "İsrail ve Amerika'nın, meseleyi Lübnan-İsrail sorunundan Lübnan-Lübnan sorununa dönüştürmeyi başarması" olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanının sözlerine vurgu
Feyyad, Lübnan tarafının ABD'li arabulucuya Lübnan'ın tutumunu bildirdiğini ve "şu ana kadar bir yanıt alınmadığını" açıkladı.
Bu tutumun, "İsrail'in başlangıç olarak ateşkese uyması ve işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiği" üzerine kurulu olduğunu belirten Feyyad, "Bu, herhangi bir çözüm sürecinde aşılamayacak ilk adımdır," diye ekledi.
Feyyad ayrıca, "Ekim 2024 ateşkes mutabakatının gerekleri açısından Lübnan yapması gerekeni yapmıştır," ifadelerini kullandı.
Milletvekili, başka herhangi bir görüşmeden önce, İsrail düşmanının Lübnan'dan çekilmesi ve düşmanca eylemlerini durdurmasının önceliği konusunda Cumhurbaşkanı Jozef Aun'un sözlerinde belirtilen sıralamaya sadık kalınması gerektiğini vurguladı.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
