Winograd Komisyonu kelle istiyor

img
Winograd Komisyonu kelle istiyor YDH

SAAF-İsrail’de Lübnan savaşı sırasında yaşanan başarısızlığın sebeplerini soruşturan Winograd




SAAF-İsrail’de Lübnan savaşı sırasında yaşanan başarısızlığın sebeplerini soruşturan Winograd Komisyonu raporunu yayınladı.

 

İsrail’in Hizbullah’la yaptığı 33 günlük savaşta yaşadığı başarısızlığın sebeplerini araştıran Winograd Komisyonu raporunda Başbakan Ehud Olmert’in, Savunma bakanı Amir Peretz’in ve Genelkurmay eski başkanı Dan Halutz’un yetersiz kaldığı belirtildi.

 

Öte yandan Winograd Komisyonu raporunun yayınlanmasından sonra yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre İsrail halkının yüzde 69’u Olmert’in istifa etmesi gerektiğine inanıyor.

 

Ankete katılanların yüzde 74’ünün Savunma Bakanı Amir Peretz’in istifasını istediği de belirtilirken, Winograd Komisyonu raporunun yayınlanmasından sonra Kadima partisinin üst düzey yetkililerine açıklamada bulunan Başbakan Ehud Olmert’in görevinden istifa etmeyi düşünmediğini söylediği bildiriliyor.

 

Raporun yayınlanmasından sonra Başbakan Ehud Olmert’e yönelik istifa basıklarının arttığı ve İsrail parlamentosunun olağanüstü bir toplantı yaparak raporun ayrıntılarını görüşeceği ifade ediliyor.

 

İsrail parlamentosunun yapılacak olağanüstü görüşmede Olmert’in istifasını ele alması bekleniyor.

 

130 sayfalık Winograd Komisyonu raporundan basına sızan haberlere göre Hizbullah’la yapılan savaştaki yenilgiden Başbakan Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Genelkurmay eski Başkanı Dan Halutz birinci derecede sorumlu olarak gösteriliyor.

 



Makaleler

Güncel