Livni: Olmert için en iyi yol istifa etmesi

img
Livni: Olmert için en iyi yol istifa etmesi YDH

SAAF-Lübnan savaşında yaşanan başarısızlığı soruşturan Winograd Komisyonu raporunun




SAAF-Lübnan savaşında yaşanan başarısızlığı soruşturan Winograd Komisyonu raporunun yayınlanmasının ardından İsrail Başbakanı Olmert’e yönelik istifa baskıları artıyor.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, Başbakan Ehud Olmert’in istifa etmesinin kendisi için en doğru yol olduğunu açıkladı.

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, hiçbir zaman başbakan Olmert’i devirmek niyetinde olmadığını belirterek “Bununla birlikte bugün kendisine başbakanlıktan istifa etmesinin en iyi yol olduğunu söyledim” dedi.

 

Erken seçimlere gidilmesinin hata olacağını belirten Bayan Livni, parlamentoda hükümete güvensizlik yönünde oy verilmemesini desteklemeyeceğini belirtti. Başbakan Ehud Olmert’in bundan sonraki adımının ne olacağını bilmediğini de belirten Livni, Olmert’e istifa etmesi yönünde bir uyarıda bulunmadığını söyledi.

 

İsraillilerin çoğunun hükümeti artık desteklemediğini belirten Tzippi Livni, Olmert’e Winograd Komisyonu raporu doğrultusunda istifa etmesinin en doğru yol olduğunu söylediğini kaydetti.

 



Makaleler

Güncel