Katar Başbakanı: İsrail'in saldırısına verilecek yanıtı ortaklarla görüşüyoruz

img
Katar Başbakanı: İsrail'in saldırısına verilecek yanıtı ortaklarla görüşüyoruz YDH

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, İsrail'in Doha'da Hamas liderlerini hedef alan saldırısının yanıtsız kalmayacağını belirtti. Es-Sani, İsrail'in bu adımına karşı ortak bir tutum belirlemek üzere bölgedeki ortaklarla istişarelerin sürdüğünü söyledi.




YDH - Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, İsrail'in başkent Doha'da Hamas liderlerini hedef alan saldırısının yanıtsız kalmayacağını söyledi

Es-Sani, "İsrail'in gerilimi tırmatan bu adımlarına karşı ortak bir tutum için bölgesel istişareler devam ediyor," diye konuştu.

CNN kanalına verdiği mülakatta es-Sani, verilecek yanıtın "bölgedeki diğer ortaklarla istişare ve müzakere aşamasında" olduğunu belirtti.

Ayrıca, atılacak adımları görüşmek üzere Doha'nın önümüzdeki günlerde bir Arap-İslam zirvesine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Es-Sani, "İsrail'i bu zorbalığı sürdürmekten caydıracak etkili ve ortak bir yanıt umuyoruz," dedi.

Başbakan, Katar'ın bölgedeki ortaklarına nasıl bir yanıt verileceğini dikte etmediğini, ancak İsrail'in süregelen provokasyonları karşısında ortak bir tutum belirlemek için çaba gösterdiğini vurguladı.

"Netanyahu barış şansını baltalıyor"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu bölgede barış ve istikrar için her türlü fırsatı baltalamakla suçlayan es-Sani, Hamas liderliğinin hedef alınmasının "siyasi çabaları boşa çıkarmaya yönelik açık bir girişim" olduğunu söyledi.

Es-Sani, ülkesinin Filistin direnişiyle yaptığı görüşmelerin şeffaf bir şekilde ve ilgili taraflarla bilinen bir koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirtti.

Es-Sani, "Bu görüşmelere dair her şey İsrailliler ve Amerikalılar tarafından iyi bilinmektedir, sakladığımız hiçbir şey yok," diye ekledi.

Katar Başbakanı, İsrail hükümetinin, Hamas liderlerinin Doha'da bulunmasının "teröre yataklık etmek" anlamına geldiği yönündeki iddialarını kesin bir dille reddetti.

Ülkesinin Filistin meselesinde arabulucu rolü oynadığını ve egemenliğine ya da arabuluculuk rolüne müdahale edilmesini kabul etmeyeceğini vurguladı.

Es-Sani, Doha'ya yönelik son saldırının "Gazze'deki esirleri kurtarmaya yönelik her türlü umudu yok ettiğini" savundu.

Netanyahu'yu esirlerin hayatını tehlikeye atmaktan doğrudan sorumlu tutan es-Sani, "Netanyahu'nun dün yaptığı şey, bu esirler için her türlü umudu öldürdü," ifadelerini kullandı.

Salı günü İsrail, Katar'ın başkenti Doha'ya hava saldırıları düzenlemişti. Saldırının hedefinin Hamas'ın üst düzey liderliği olduğu, ancak Hamas heyetinin suikast girişiminden kurtulduğu bildirilmişti.

İlgili Haberler


Makaleler

Güncel