Fazilet partisi Sadr grubuyla ittifak için plan sundu

img
Fazilet partisi Sadr grubuyla ittifak için plan sundu YDH

SAAF-Irak’taki siyasi gruplar arasında yeni ittifak arayışları sürerken Birleşik Irak İttifakı’ndan




SAAF-Irak’taki siyasi gruplar arasında yeni ittifak arayışları sürerken Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılan Fazilet Partisi Sadr grubuyla koalisyon için bir ittifak planı sundu.

 

Irak parlamentosunda 15 milletvekili bulunan Fazilet Partisi milletvekillerinden Basim Şerif, mecliste 30 milletvekiline sahip olan ve Abdülaziz el-Hekim Birleşik Irak ittifakı içerisinde yer alan Sadr grubuyla ittifak için bir plan sunduklarını belirterek Sadr grubunun sunulan planı incelemekte olduğunu açıkladı.

 

Partisinin ittifak anlayışlarının değiştirilmesinden yana olduğunu belirten Şerif, Birleşik Irak İttifakı dışından da bazı grupların kendilerine katılabileceğini, aynı planı İyad Allavi liderliğindeki el-Irakıye grubuyla Adnan Duleymi liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi’ne de ilettiklerini söyledi.

 

Öte yandan İran radyosuna bir açıklamada bulunan Sadr grubu sözcüsü Nisar er-Rubai, Fazilet partisi tarafından sunulan planda yeni bir şey olmadığını, Fazilet Partisi planında Sadr grubunun siyasi sürecin başından beri izlediği stratejiyle örtüşen herhangi bir husus bulamadıklarını belirtti.

 

Irak’ın gerek siyasi gerekse de güvenlik alanında yaşadığı sorunların sebebini iyi bildiklerini belirten Rubai, “Sorunların temel sebebi işgalcilerin Irak’taki varlığıdır” dedi.