Nuri el-Maliki’den Kuzey Irak’a sürpriz ziyaret

img
Nuri el-Maliki’den Kuzey Irak’a sürpriz ziyaret YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, bugün beraberindeki heyetle Kürdistan Bölgesine bir




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, bugün beraberindeki heyetle Kürdistan Bölgesine bir ziyarette bulundu.

 

Erbil Havaalanında Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Bölge Yönetimi Başbakan Yardımcısı Ömer Fetah ve Irak parlamento üyesi Nur Şaveys tarafından karşılandı. Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani karşılama töreninden sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği Basın ve Enformasyon Bürosunun haberine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ın kritik bir dönemden geçtiğini belirterek “teröre, bölge devletleriyle uluslar arası güçlerin müdahalelerine karşı koymak için özellikle bizimle Kürdistan’daki siyasi liderlerin uygun yolları belirlememiz gerekiyor” dedi.

 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani de mevcut şartların diyalogu gerektirdiğini belirterek “tüm sorunlar konusunda diyalog geliştirilmelidir” diye konuştu.   

 

Kürdistan Bölgesi Başbakanının Bağdat’tan yeni döndüğünü hatırlatan Barzani, “Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanının bu ziyaretinde bazı düğümler çözülmüş bazıları da öylece kalmıştır, umarım Başbakan Maliki’nin bu ziyaretiyle onlar da çözümlenir” dedi.

 

Başbakan Maliki ile Kürdistan Federasyonu Başkanı Barzani’nin görüşmesinde Kerkük’ün durumuyla ilgili anayasanın 140. maddesinin, terörle mücadelenin ve muhtemel bir dış müdahalenin görüşülmesi bekleniyor.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de eşlik ediyor.