Aun-Selam görüşmesi: İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik saldırganlığı sürüyor
İsrail’in Güney Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Lübnan yönetimi ülke genelindeki güvenlik durumunu görüşüyor. Cumhurbaşkanı Aun ve Başbakan Selam, bölgesel gelişmeler ve Gazze’deki ateşkesin ardından alınacak önlemleri masaya yatırdı.
YDH- İsrail ordusunun Güney Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken Lübnan Cumhurbaşkanı Josef Aun, Başbakan Nevaf Selam ile ülkenin genel durumu üzerine bir görüşme gerçekleştirerek Güney'de devam eden topçu ateşi ve saldırılar sırasında yaşanan gelişmeleri ele aldı.
Lübnan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ayrıca Hamas ile İsrail arasında Gazze’de ateşkes sağlanmasına ilişkin Şarm el-Şeyh konferansının ardından bölgesel gelişmeler ve gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı için hazırlıklar da masaya yatırıldı.
El-Ahbar muhabirine göre, İsrail güçleri şafak vakti Yarun kasabasının güneydoğusundaki Sultana mahallesine girdi ve bölgede bir evi havaya uçurdu.
Aynı zamanda, bir İsrail insansız hava aracı Blida kasabası sakinlerinin Zeytune arazisinde zeytin topladığı sırada bölgeye ses bombası attı.
İşgal güçleri ayrıca, Hamamas tepesinden Hiyam kasabasının dış mahallelerine ve Surda bölgesine doğru ateş açtı.
Dün akşam saatlerinde ise İsrail hava saldırıları Ensar kasabasının eteklerindeki taş ocağı ve beton fırınını hedef almıştı.
Saldırılarda çok sayıda kişi yaralanırken, maddi hasar da meydana geldi.
İlgili Haberler
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
İsrail ordusu Güney Lübnan’da zeytin hasadını engelledi
25 Ekim 2026 21:24
İsrail saldırıları sürerken Güney Lübnan’da dönüş mücadelesi
25 Ekim 2026 21:12
Lübnanlı eski bakan: Direniş her siyasi çözümün merkezinde
25 Ekim 2026 20:55
