Güney Lübnan'da İsrail saldırıları hız kesmiyor: Can kaybı artıyor
İsrail’in güney Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor; Nebatiye ilçesinde insansız hava araçlarıyla düzenlenen operasyonlarda Lübnanlı siviller yaşamını yitirdi. Olaylar, BM kararları ve 2024’te ilan edilen ateşkesin ihlali olarak değerlendiriliyor.
YDH- El-Meyadin’in Güney Lübnan muhabirine göre, İsrail’in Nebatiye ilçesine bağlı Haruf kasabasında cumartesi günü bir aracı hedef alan insansız hava aracı saldırısında bir Lübnanlı yaşamını yitirdi.
Saldırı, İsrail’in güneydeki köy ve kasabalara yönelik operasyonlarının devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, Cuma günü yaptığı açıklamada, aynı ilçeye bağlı Zevter el-Garbiya kasabasında bir araca düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını duyurmuştu.
Daha önce Nebatiye’nin Tul kasabasında gerçekleşen hava saldırısında ise iki Lübnan vatandaşı hayatını kaybetmişti.
İsrail’in bu eylemleri, Lübnan’ın egemenliğine açık bir müdahale niteliği taşıyor.
Saldırılar, BM’nin 1701 sayılı kararı ve 27 Kasım 2024’te ilan edilen ateşkesin ihlali anlamına gelirken, özellikle Güney Lübnan, Bekaa Vadisi ve Beyrut’un güney banliyöleri hedef alınıyor.
İlgili Haberler
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
İsrail ordusu Güney Lübnan’da zeytin hasadını engelledi
25 Ekim 2026 21:24
İsrail saldırıları sürerken Güney Lübnan’da dönüş mücadelesi
25 Ekim 2026 21:12
Lübnanlı eski bakan: Direniş her siyasi çözümün merkezinde
25 Ekim 2026 20:55
