IŞİD'den HTŞ'ye tehdit: 'Geri döneceğiz koalisyonun köpekleri'
İdlib ve çevresindeki kasaba ve mahallelerde dağıtılan broşürlerde, HTŞ sert biçimde hedef alınırken, IŞİD’in bölgede yeniden güçleneceği kesin ifadelerle vurgulanıyor.
YDH- Suriye İnsan Hakları Gözlemcisi, İdlib kentinin bazı mahalleleri ve kırsal kesimlerinde, Heyet Tahrir eş*Şam (HTŞ) rejimine yönelik eleştiriler içeren ve IŞİD’in bölgedeki faaliyetlerini yeniden canlandıracağı tehdidini taşıyan broşürlerin tespit edildiğini duyurdu.
Bir broşürde “Bugün özgürlük diye kutladığınız şey, aslında İslami karakterle rollerdeki bir değiş tokuştur ve İslam’dan uzak” denilerek, mevcut yönetim yapısının İslami kimlikle bağdaşmadığı iddia edildi.
Ayrıca, “İslam Devleti’nin yakında döneceği” tehdidi açık ve kararlı bir dille dile getirildi.
Yerel kaynaklar, bu tür yayınların, Ulusal Ordu ve Geçiş Hükümeti kontrolündeki bölgelerde artan güvenlik zafiyetleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtiyor.
Bölge sakinleri arasında bu tehditlerin yarattığı endişe ve tedirginlik giderek derinleşiyor.
Benzer tehditler daha önce de 29 Kasım’da Deyr ez-Zor’un doğusundaki Mahkan kasabası ve el-Kuriye şehrinde görülmüştü.
O dönemde, okulların duvarlarına “İslam Devleti burada kalacak” ve “Sizin peşinizdeyiz, koalisyonun köpekleri” gibi güçlü ve tehditkar sloganlar yazılmıştı.
İlgili Haberler
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
Şam’ın IŞİD açıklamasına Suriyelilerden itiraz
24 Ekim 2026 23:40
