Kuzey Kore Sarı Deniz üzerinde iki uzun menzilli füze denedi

img
Kuzey Kore Sarı Deniz üzerinde iki uzun menzilli füze denedi YDH

Kuzey Kore, kasım ayından bu yana ilk kez Sarı Deniz üzerinde iki uzun menzilli seyir füzesi denediğini duyurdu.




YDH - Kuzey Kore devlet medyası, ülkenin Sarı Deniz üzerinde iki uzun menzilli seyir füzesi fırlatarak yeni bir deneme gerçekleştirdiğini açıkladı. Kasım ayından bu yana türünün ilk örneği olan bu test, birkaç gün önce yapılan balistik füze denemesinin ardından geldi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), pazar günü düzenlenen füze tatbikatını lider Kim Jong Un'un bizzat yerinde takip ettiğini bildirdi. Habere göre Kim, nükleer caydırıcılığın artırılmasına yönelik kritik mesajlar verdi.

Sınırsız gelişim hedefi

Tatbikat sırasında konuşan Kim Jong Un, ülkenin nükleer gücünün "sınırsız ve sürdürülebilir" bir şekilde geliştirilmesi çağrısında bulundu. Kim, nükleer kapasitenin artırılmasının stratejik bir zorunluluk olduğuna işaret etti.

KCNA, başlangıçta tek bir fırlatma yapıldığını bildirse de daha sonra Sarı Deniz semalarında iki ayrı mühimmatın test edildiği bilgisini paylaştı.

Haber ajansı, bu operasyonun temel amacının uzun menzilli füze birimlerinin "taarruz amaçlı karşı koyma durumunu ve savaş kabiliyetini" gözden geçirmek olduğunu belirtti.

Uzmanlar, seyir füzesi denemelerinin bölgedeki hava savunma sistemlerini aşmaya yönelik bir hazırlık olarak değerlendirilebileceğini kaydediyor.



Makaleler

Güncel