Yaralı PJAK militanlarının ABD üslerinde tedavi edildiği iddia edildi

img
Yaralı PJAK militanlarının ABD üslerinde tedavi edildiği iddia edildi YDH

YDH-ABD istihbaratına ait bir ekibin İran’ın Kuzey Irak’ta bombaladığı bölgelerde incelemeler yaptığı bildiriliyor.




YDH-ABD istihbaratına ait bir ekibin İran’ın Kuzey Irak’ta bombaladığı bölgelerde incelemeler yaptığı bildiriliyor.

Erbil’deki isminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi İran’dan yayın yapan Baztab adlı internet sitesine İran’ın kuzey Irak’a yaptığı topçu saldırısı sonucu 150’ye yakın PKK militanının öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

Yaralıların çoğunun bölgedeki ABD üslerinde tedavi edildiğini belirten yetkili, durumları ağır olan bazı yaralıların ise Bağdat yakınlarındaki askeri üslere götürüldüğünü ve ölü ve yaralı sayısına ilişkin haberlerin sızdırılmamasına özen gösteriliğini söyledi.

Aynı güvenlik yetkilisi, yaklaşık 20 gün önce ABD istihbaratçılardan oluşan bir ekibin, İran’ın topçu saldırısı düzenlediği bölgelerde incelemelerde bulunduğunu ve konuyu üstlerine rapor ettiğini belirtti.

Üst düzey istihbaratçılardan oluşan ekibin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle görüşmelerinde de onlardan İran’ın topçu saldırılarına karşı tavır almalarını istediği bildiren site, İran’ın PKK mevzilerine yönelik askeri operasyonu konusunda uzun süre sessizliğini koruyan Kürt yönetiminin bundan sonra daha açık bir tutum sergilemesinin muhtemel olduğunu yazdı.