Kürt yönetiminden İran heyeti konusunda ABD’ye tepki

img
Kürt yönetiminden İran heyeti konusunda ABD’ye tepki YDH

YDH-Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanlığı Süleymaniye valiliğinin resmi davetiyle Kuzey Irak’a giden İran ticaret heyeti üyelerinin kaçırılması dolayısıyla ABD’ye tepki gösterdi.




YDH-Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanlığı Süleymaniye valiliğinin resmi davetiyle Kuzey Irak’a giden İran ticaret heyeti üyelerinin kaçırılması dolayısıyla ABD’ye tepki gösterdi.

Liderliğini Mesut Barzani’nin yaptığı KDP’nin yayın organı Peyamner, Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanlığının Süleymaniye valiliğinin resmi davetiyle kuzey Irak’a giden İran ticaret heyeti üyelerinin ABD askerleri tarafından kaçırılmasıyla ilgili bir bildiri yayınladığını duyurdu.

İranlı davetlilerin ABD askerleri tarafından kaçırılmasını “başına buyruk” bir hareket olarak niteleyen Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanlığı, yaptığı açıklamada kaçırılan İranlıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kirmanşah valiliğinden bir ticaret heyeti Süleymaniye valiliğinin resmi davetlisi olarak Tahran’daki Kürdistan Bölge temsilciliğinin bilgisi dahilinde 18 Eylül’de Süleymaniye’ye gelmiştir.

Söz konusu heyet, yerel yetkililerle akaryakıt temini, İran’la Kürdistan bölgesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgedeki salgın hastalıkların önlenmesi konularını görüşmek üzere Süleymaniye’de bulunmaktaydı.

ABD güçleri bugün saat 4:30’da İran heyetinin kaldığı Otel Palas’a baskın düzenleyerek söz konusu heyetten Bay Ferhadi adlı bir kişiyi tutuklayarak bilinmeyen bir yere götürmüştür.

Biz Kirmanşah Valiliği ticari heyeti üyesinin ABD güçleri tarafından tutuklanmasını başına buyruk ve yasadışı bir eylem olarak görüyor ve onun en kısa sürede serbest bırakılmasını istiyoruz ve şunu bildiriyoruz ki bu tür eylemler hiç kimsenin menfaatine değildir.”