İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in geliştirmekte olduğu yeni füzesavar
YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in geliştirmekte olduğu yeni füzesavar sistemiyle birkaç yıl içinde İsrail’e atılan füzelerin yüzde 90’ını önleyebileceğini söyledi.
YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in geliştirmekte olduğu yeni füzesavar sistemiyle birkaç yıl içinde İsrail’e atılan füzelerin yüzde 90’ını önleyebileceğini söyledi.
İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin İsrail radyosuna dayandırdığı haberine göre Savunma Bakanı Ehud Barak Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi ile katıldığı bir toplantı sonrasında birkaç yıl içerisinde İsrail’e atılan füzelerin yüzde 90’ına karşı koyabilecek bir füzesavar sistemine sahip olacaklarını açıkladı.
Kabine kontrol ve denetleme komisyonu toplantısından sonra açıklamada bulunan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, geliştirilen yeni füzesavar sisteminin birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla aralarında Kassam füzelerinin de bulunduğu düşman füzelerinin yüzde 90’ının etkisiz kılınacağını söyledi.
İlgili Haberler
Netanyahu: Haaretz ve Dahlan, İsrail seçimlerine müdahale etmeye çalış…
10 Eylül 2026 02:59
İsrail Gazze'ye yardımı siyasi şantaj aracına dönüştürdü
09 Eylül 2026 13:50
İran savaşı İsrail'i siber saldırıların hedefi yaptı
09 Eylül 2026 13:30
İsrail'den İngiltere'ye yerleşim kararı karşılığında misilleme
08 Eylül 2026 23:53
