• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, el-Fetih’le müzakerenin önemli olduğunu ancak bu konuda kimseden müzakere dilenmediklerini söyledi.




    YDH-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, el-Fetih’le müzakerenin önemli olduğunu ancak bu konuda kimseden müzakere dilenmediklerini söyledi.

     

    Hamas’ın korkudan dolayı değil, güven vermek için işbirliği elini uzattığını belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “Hamas Filistin halkı için son ana kadar diyalogda ısrar edecektir” dedi.

     

    “Geçen haziranda yaşanan bunalımdan beri Filistinli gruplar ve Arap ülkeleri, bunalımın çözümü için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiler; fakat öyle gözüküyor ki karşı taraf mevcut ayrılıktan hoşnuttur ve uygulanmayacak şartlar ileri sürerek müzakereleri önlemektedir” diyen Halid Meşal, ABD Başkanı George Bush’un talebi üzerine yapılacak konferanstan önce ciddi müzakereler için hiçbir fırsatın oluşmadığını belirterek bazılarının bu konferans üzerine hesap yaptığını ifade etti.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, sonbahar konferansının karşı tarafın beklentilerine cevap vermeyeceğini de belirterek “bugün müzakere kapısını kapatanlar, yarın umut bağladıkları şeyin (sonbahar konferansının) boş bir seraptan ibaret olduğunu anlayacaklardır” dedi.

     

    Geçtiğimiz haziran ayında Gazze’de yaşananların ABD ve İsrail desteğiyle seçim sonuçlarını ayaklar altına alıp hükümeti başarısız kılmaya çalışan darbecilerin fitne ve desiselerinin doğal bir sonucu olduğunu belirten Meşal, Gazze’de haziran ayında yaşanan olayları anlamak isteyenlerin dört ay önceyi değil, Hamas’ın seçim zaferini incelemesi gerektiğini belirtti.