• 11/06/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal edişinin büyük bir hata olduğunu söyledi.




    YDH-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal edişinin büyük bir hata olduğunu söyledi.

     

    İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesine demeç veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’le Suriye arasında yaşanan gerginliklere değindi ve Suriye ve İsrail arasındaki birçok barış fırsatının kaçırıldığını belirtti.

     

    Herhangi bir tarafı kusurlu görerek suçlamak istemediğini belirten Gül, İsrail’le Suriye arasında barış yapılması için çabaların sürdüğünü, bu konuda umutsuz olunmaması gerektiğini ifade etti.

     

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in geçtiğimiz mart ayındaki Türkiye ziyaretinde Abdullah Gül’den Suriye’nin barış konusunda ciddi olup olmadığını sorduğunu belirten Maariv gazetesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün de kendi muhabirlerine “Bence Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, sizinle gerçekten barış yapmaya niyetli” dediğini aktardı.

     

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Suriye ve İsrail arasındaki gizli arabulucu olarak niteleyen Maariv, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı görevi sırasında iki ülkeye birçok mesaj götürdüğünü öne sürdü.

     

    İsrail savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal etmesinin büyük bir hata olduğunu belirten Gül, “Sizin savaş uçaklarınızın iznimiz olmadan Türkiye hava sahasını ihlal etmesi büyük bir hataydı; dost bir ülkenin savaş uçaklarının hava sahamızı gece yarısı ihlal ettiği bilgisinin verilmesi çok zor bir şey değildi” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maariv gazetesine “geç de olsa özür dilemiş olmanız iyi bir şey… Biz bu meseleyi kapanmış sayıyoruz; ancak bunun bir daha tekrar etmemesini umuyorum” dedi.