Uluslararası Af Örgütü'nden Sumud Filosu açıklaması
Uluslararası Af Örgütü, Sumud Filosu’ndaki aktivistlerin güvenliğinden ciddi kaygı duyduklarını açıkladı.
YDH - Uluslararası Af Örgütü, abluka ve işgal altındaki sivillerin temel ihtiyaç malzemelerine erişiminin engellenmesinin savaş suçu olduğunu hatırlatarak, Sumud Filosu’ndaki aktivistlerin güvenliğinden ciddi kaygı duyduklarını açıkladı.
Örgüt, işgal altındaki Gazze Şeridi’nde soykırım işlemeye ve Filistinlilere derin acılar çektirmeye devam eden İsrail’in, dayanışma aktivistlerinin Gazze’ye yardım ulaştırmalarını engellemek için bir kez daha askeri güç kullandığını belirtti.
Açıklamada, İsrail’in Filistinlilerle dayanışma çabalarını durdurmak için gösterdiği "acımasız ve arsız kararlılığın", Gazze Şeridi’ndeki hukuksuz ablukayı sıkılaştırmayı ve Gazze’yi insanlığın geri kalanından koparmayı amaçladığı ifade edildi.
Uluslararası Af Örgütü, işgal altındaki sivillerin temel ihtiyaç malzemelerine erişiminin engellenmesinin savaş suçu olduğunu vurguladı.
Örgüt ayrıca, barışçıl dayanışma aktivistlerine yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmanın savunulacak yanı olmadığını kaydetti.
Açıklamada, "Onlarca yıllık cezasızlık, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliam suçlarını körükledi. Buna soykırım, apartheid ve hukuksuz işgal de dahildir" denildi.
Uluslararası Af Örgütü, Küresel Sumud Filosu’nun denize açıldığı önceki seferlerde aktivistlere yönelik kötü muamele ve şiddet olaylarını belgelediklerini belirtti.
Örgüt, bir kez daha teknelerdeki aktivistlerin güvenliğinden ciddi kaygı duyduklarını ifade etti.
İlgili Haberler
ARAMCO için seferberliğin gölgesinde İsrail, Harem-i İbrahim Camii’ni …
23 Ekim 2026 18:13
Gazze’de İsrail’le işbirliği suçlamasıyla 4 kişi tutuklandı
23 Ekim 2026 18:07
Batı Şeria'daki eylemin ardından Filistinli gruplardan seferberlik çağ…
23 Ekim 2026 11:07
Batı Şeria’da İsrail askerlerine silahlı eylem
23 Ekim 2026 09:23
